Romanii si dacii clujeni s-au intors din Franta si Bulgaria acoperiti de glorie

Romanii si dacii clujeni s-au intors din Franta si Bulgaria acoperiti de glorie
Asociatia de reconstituire istorica Terra Dacica Aeterna (TDA) a participat, in aceste zile, la doua festivaluri de profil desfasurate in Franta si in Bulgaria, unde s-a numarat printre cele mai apreciate astfel de formatii.

La cea de-a zecea editie a festivalului antic "Eagle at The Danube", din localitatea Svishtov (Bulgaria), fosta asezare romana Novae, intemeiata de imparatul Traian, asociatia a participat cu 27 de reenactori romani si daci. Ca de obicei, experienta si autenticitatea si-a spus cuvântul, Terra Dacica Aeterna fiind considerata de catre organizatori drept cea mai buna formatie de reenactment antic participanta.

"TDA a castigat si premiul II la concursul de gastronomie antica jurizat de Ivan Zvezdev, cel mai renumit master chef din Bulgaria, asistat de catre consulul Frantei în Bulgaria", a declarat, joi, presedintele TDA, Paul Cheptea.

De asemenea, asociatia a fost incununata de lauri si cu ocazia participarii la festivalul istoric „Zilele Galo-Romane" (Journees Gallo-Romaines) din Franta, desfasurat la Saint-Romain-en-Gal, lânga Lyon, unde TDA a participat cu 21 de reenactori daci.

"Au cucerit atat publicul, cat si pe organizatori, atat prin originalitatea si acuratetea echipamentelor, cat si prin atelierele de mestesuguri antice si prin demonstratiile de lupta. Echipa TDA a fost desemnata cea mai originala si autentica trupa de reenactment prezenta. Tabara TDA a fost vizitata si de catre fostul Consul al Romaniei în Franta", a mai spus Paul Cheptea.

Terra Dacica Aeterna este prima asociatie de reconstituire istorica din Romania si a participat la numeroase festivaluri de profil din tara si din strainatate. Membrii TDA sunt in special istorici, profesori, dar si pasionati de istorie care activeaza in multe alte domenii.

Comenteaza