Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante, evenimente culturale și sportive, pe baza adeverinței verzi europene

Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante, evenimente culturale și sportive, pe baza adeverinței verzi europene

Mediul privat, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei au format un grup de lucru care discută posibilitatea ca românii vaccinați să scape de restricții în domeniile horeca, al evenimentelor, în domeniile cultural-artistice și sportive.

Cum va funcționa la restaurant acest mecanism? Ar putea apărea două zone distincte, complet demarcate, cum erau în trecut zonele de fumători și de ne-fumători, explică Daniel Mischie. Persoanele vaccinate sau cu test negativ de covid vor avea acces într-o zonă separată în care nu vom mai fi obligați să se supună resctricțiilor care, în acest moment, limitează la 6 numărul de persoane la o masă sau impun 2 metri între mese. În schimb, persoanele nevaccinate sau fără un test negativ vor intra în altă zonă a restaurantului, unde vor fi valabile restricțiile impuse de autorități.

Cum va fi făcută dovada vaccinării? Pilonul principal va fi emiterea certificatului verde de către UE pe 14 mai. Va exista un QR code unic, iar autoritățile vor putea verifica în orice moment autenticitatea documentului, spune Daniel Mischie. MAI MULTE DETALII AICI!

Comenteaza