Foto Românii vor avea din vară cărți de identitate cu CIP, de mărimea unui card bancar. Cum va arăta și ce funcții va avea

Românii vor avea din vară cărți de identitate cu CIP, de mărimea unui card bancar. Cum va arăta și ce funcții va avea

Cartea de identitate electronică va conține un CIP, dar și elemente de securitate suplimentare. Noua variantă nu va fi obligatorie, însă cei care optează pentru un document fără CIP nu vor mai putea călători în baza lui în străinătate.

Primul buletin electronic ar putea fi emis pe 2 august anul acesta. Astfel, cei cărora le expiră actul de identitate vor primi noul buletin electronic și vor avea unele avantaje. Noua carte de identitate electronică nu va fi obligatorie, însă românii care vor rămâne la cartea de identitate simplă (forma actuală), nu vor mai putea călători cu ea în UE decât însoțită de pașaport. Noul act de identitate va avea dimensiunea unui card bancar și ne va scăpa de mersul la ghișeu pentru a obține diferite acte, spun oficialii din Ministerul de Interne, deoarece acesta va conține o cheie criptografică care va permite logarea în sistemele informatice ale statului. Autoritățile au în plan să includă în noua carte de identitate electronică și cardul electronic de sănătate, iar ulterior și alte servicii. Noile cărţi de identitate vor putea fi eliberate de la vârsta de 12 ani, dacă părinții copilului solicită acest lucru. 

Românii vor avea din vară cărți de identitate cu CIP, de mărimea unui card bancar. Cum va arăta și ce funcții va avea

Comenteaza