Românul care organiza Sziget Festival a murit la întoarcerea de la Electric Castle

Românul care organiza Sziget Festival a murit la întoarcerea de la Electric Castle
Dan Panaitescu, românul de 61 de ani care se află în staff-ul de organizare a renumitului festival Sziget de la Budapesta, a murit într-un accident de maşină.

Panaitescu (61 de ani) a fost implicat într-un grav accident rutier în timp ce se întorcea acasă, la Budapesta, de la festivalul Electric Castle, care s-a desfăşurat la Bonţida, în judeţul Cluj. Panaitescu a fost prezent în ziua de deschidere a festivalului, iar în ziua următoare se întorcea în Ungaria. Vestea morţii sale a fost anunţată pe pagina oficială a festivalului Sziget. 
 
“Este tragic şi de neînţeles. Colegul şi prietenul nostru, Dan Panaitescu, cu care lucrăm de la început la organizarea festivalului Sziget cât şi celorlalte festivaluri ale noastre, unul din cei mai cunoscuţi promoteri, a murit într-un accident de maşină. Dan a fost cel care a adus toţi artiştii mari care au venit la festivalurile noastre şi mai mult, trebuie să-i mulţumim pentru premiul obţinut de Sziget la European Festival Awards. 
 
Este greu să ne găsim acum cuvintele. L-am invidiat întotdeauna pe Dan pentru că nu îmbătrâneşte dar niciodată, absolut niciodată nu ne-am gândit că nu va ajunge să fie bătrân. De ore întregi primim condoleanţe de la staruri international, manageri şi agenţi. Industria festivalurilor este în doliu. Dan a fost recunoscut ca un profesionist, a fost un coleg extraordinary, a fost prietenul nostru şi un tată grijuliu pentru cei doi copii mici. Ne vei lipsi Dan! Odihneşte-te în pace!”, scria pe pagina Sziget Festival Official.
 
Dan Panaitescu, economist de profesie, era prezent în domeniul muzical de peste 20 de ani, fiind implicat atât pe partea de vânzări sau de management artistic, cât şi pe cea de producţie. De asemenea, a activat şi în organizarea Balaton Sound Festival sau Volt Festival.

Comenteaza