Romii fac legea! Au blocat şoseaua, după care unul dintre ei l-a lovit pe un şofer prin parbrizul deschis

Romii fac legea! Au blocat şoseaua, după care unul dintre ei l-a lovit pe un şofer prin parbrizul deschis
Incidentul s-a petrecut în comuna Panticeu, iar victima s-a ales cu fractura osului feţei.

Gheorghe C. are 40 de ani şi trăieşte în comuna clujeană Panticeu. În seara zilei de vineri 28 august acesta se îndrepta spre casă cu maşina proprie, venind dinspre localitatea Dârja.

„La un moment dat, am găsit şoseaua blocată între cele două localităţi. Erau acolo circa 50 de romi cu pirande şi copii, care făceau un schimb de cai şi monopolizaseră şoseaua. Am oprit, cum era şi firesc, aşteptând să se dizolve grupul şi să pot trece mai departe. La un moment dat, însă, spre marea mea surprindere, m-am trezit cu un pumn venit de undeva prin spate, direct prin parbrizul deschis", povesteşte, intrigat, bărbatul.

Acesta arată, mai departe, că evenimentul îi pare absolut inexplicabil, pentru că nu avusese niciun schimb verbal cu cineva din rândul romilor. Mărturiseşte de asemenea că, în ciuda suferinţei şi a sângelui care-i curgea din abundenţă, a reuşit să conducă autoturismul până la postul de poliţie din Panticeu, unde a sesizat cazul, iar apoi s-a deplasat la Cluj-Napoca, la UPU.

După ce i s-au acordat primele îngrijri medicale, bărbatul a fost tranferat la Clinica de Chirurgie Maxilofacială. Acolo, medicii i-au propus internarea în vederea intervenţiei chirurgicale, pe care i-au programat-o pentru ziua de luni, 31 august. Gheorghe a hotărât să se întoarcă, totuşi, acasă, - pe riscul său - şi să se prezinte luni la operaţie, ceea ce a şi făcut. A fost operat, cu succes, luni, iar marţi, 1 septembrie, s-a externat din spital, îndreptându-se după aceea direct spre IML Cluj, pentru a-şi scoate certificat medico-legal.

După ce l-au consultat, medicii i-au eliberat un certificat în care-i recomandă între 16 şi 18 zile de îngrijiri. Bărbatul mărturiseşte că s-a interesat de identitatea agresorului, dar încă n-a aflat-o, făptaşul fiind descoperit de către poliţişti abia pe parcursul zilei de duminică, pentru că se ascunsese de oamenii legii. Acum, el promite solemn că nu se va lăsa şi va face tot ce este necesar pentru ca autorul acestui gest mârşav să fie tras la răspundere, aşa cum se cuvine.

Comenteaza