Roombuddy! Un tânăr a lansat la Cluj "UBER-ul chiriilor"

Roombuddy! Un tânăr a lansat la Cluj "UBER-ul chiriilor"

Un tânăr mutat recent la Cluj a creat o platformă prin care utilizatorii îşi pot căuta chirie în apartamente în care locuiesc persoane cu interese similare lor.

Toma Rareş, un tânăr de 22 de ani, a creat site-ul ca soluţie la o problemă cu care, ca student din provincie care se mută la Cluj-Napoca, s-a confruntat de fiecare dată când a fost nevoit să îşi caute chirie.

"În fiecare an am avut situaţii neplăcute atunci când mă mutam, deoarece nu îmi găseam o persoană de încredere cu care să stau în apartament. Citesc foarte mult şi mă dezvolt continuu, iar aceste lucruri făceau căutarea unui coleg şi mai dificilă", a spus Rareş.

Pornind de la această neplăcere de care mulţi se lovesc atunci când caută o cameră într-un apartament, Rareş a construit o platformă care permite utilizatorilor să găsească persoane cu hobby-uri, interese comune sau care merg la aceeaşi facultate şi astfel îşi pot alege colegii cu care se portivesc cel mai bine.

"Am creat o platformă gratuită care vrea să vină în ajutorul celor care îşi caută coleg de apartament, un fel de Uber pentru apartamente, numit Roombuddy. În felul acesta, persoanele vor putea să îşi aleagă colegii în funcţie de hobby-uri, interese comune, facultatea la care învaţă şi, în plus, vor avea la final de "cursă", adică după ce se termină perioada de convieţuit împreună, un review, ce va ajuta când vei dori să te muti într-un loc nou, cu altă persoană", a explicat Rareş.

Cum funcţionează?

Platforma este disponibilă pentru persoanele care îşi caută colegi sau chirie în Cluj, dar şi în alte oraşe din ţară, printre care se numără şi Bucureşti, Timişoara, Alba, Satu Mare sau Suceava. După ce alegi oraşul în care vrei să te muţi, poţi alege dintr-o listă de dotări pe care îşi doreşti ca noul apartament să le aibă, iar platforma îşi va afişa doar acele anunţuri care se potrivesc cu aşteptările tale. Mai mult, anunţul conţine şi o secţiune numită "Stil de viaţă", unde utilizatorul poate adăuga o descriere despre sine, despre hobby-urile sale, menită să aducă împreună persoane cu interese comune.

Comenteaza