Rugăciune pentru Siria la Cluj: "Pacea nu se obţine cu arme" VIDEO

Rugăciune pentru Siria la Cluj:
Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu a tras un semnal de alarmă astăzi, în catedrala de acest rit din centrul Clujului, cu privire la efectele nefaste ale încercării de realiza pace în zone de conflict prin intermediul armelor. Credincioşii greco-catolici s-au alăturat îndemnului Papei Francisc de rugăciune pentru pace în Siria.

"Pacea nu se face cu armele, pacea se face cu rugăciunea. Numai Duhul Sfânt poate realiza unitatea în diversitate, ceea ce presupune a pune oameni împreună fără a le afecta identitatea. Fără Dumnezeu nu putem face nimic, nici pacea. Îi vedem pe unii că se erijează în făcători de pace, fără să ceară ajutorul lui Dumnezeu şi încearcă să facă pace cu armele. Să ne rugăm lui Dumnezeu să îi lumineze cu harul său pe cei care pot realiza pacea, pe cei care desconsideră valoarea vieţii umane, pe cei care consideră anumite ţări ca un fel de teatru de antrenament, fără să se gândească la cosecinţele pe termen scurt şi lung", a transmis episcopul greco-catolic Cluj-Gherla la catedrala "Schimbarea la faţă" din centrul Clujului.

Credincioşii greco-catolici din eparhia de Cluj-Gherla s-au alăturat astăzi îndemnului de rugăciune pentru pace în Siria şi în toate zonele de conflict din lume lansat de Papa Francisc.

La catedrala greco-catolică din Cluj a fost oficiată de la ora 18 slujba Vecerniei, urmată de adoraţia euharistică.

 

Comenteaza