RUPE-ȚI PERMISUL: Pistele de biciclete, locuri de parcare suplimentare pentru mașini

RUPE-ȚI PERMISUL: Pistele de biciclete, locuri de parcare suplimentare pentru mașini
E drept, locurile de parcare din zona centrală sunt puține și mai tot timpul ocupate, însă acest lucru nu ar trebui să fie folosit ca o scuză de șoferii indisciplinați, care prin acțiunile lor aleg să încurce o altă categorie de participanți la trafic: bicicliștii.

Orice șofer din municipiu s-a obișnuit să piardă minute bune în trafic, să dea de conducători auto care să le pună nervii la încercare sau să se trezească cu mașina blocată în parcare din cauza altor șoferi care și-au lăsat autoturismele în poziții care de care mai ciudate.

Tocmai din aceste motive ar trebui să aibă un minim de respect pentru celelalte categorii de participanți la trafic, mai puțin reprezentate. Nu se întâmplă întotdeauna acest lucru, după cum dau constant dovadă o parte din conducătorii auto clujeni. Spre exemplu, pistele de biciclete nou trasate de pe strada Horea, dar și din alte zone ale orașului, se transformă adesea în locuri de parcare suplimentare pentru cei care nu găsesc unde să își lase autoturismele. 

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 10:30, proprietarul unui autoturism, neavând suficient spațiu pentru a parca în zona special amenajată în acest sens, a decis să își lase mașina de-a curmezișul pe pista de biciclete, forțând astfel bicicliștii să se deplaseze pe partea destinată pietonilor. 

Dacă ai surprins şi tu un şofer cu tupeu, care a parcat neregulamentar, trimite-ne imaginile pe adresa de email redactie@ziuadecj.ro sau printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

Comenteaza