Rus: Năstase mi-a spus "Te rog să mă înţelegi, eu nu voi părăsi această locuinţă"

Rus: Năstase mi-a spus
Ministrul Administraţiei şi Internelor, clujeanul Ioan Rus, a explicat în această seară, la Realitatea TV, discuţia pe care a avut-o cu fostul premier Adrian Năstase în seara când acesta urma să fie arestat şi când Năstase a încercat să-şi ia viaţa.

"Mi-a părut depresiv, bulversat", a spus Ioan Rus. "Mi-a spus "Te rog să mă înţelegi, eu nu voi părăsi această locuinţă".

"Mi s-a părut extrem de bulversat de tot ceea ce se întâmpla, şi atunci m-am gândit că există riscuri inclusiv pentru o astfel de situaţie", a explicat Rus cu referire la tentativa de suicid a lui Năstase. Rus a adăugat că i-a explicat lui Năstase care ar fi "cel mai elegant" mod în care mandatul de arestare să fie pus în aplicare. "Le-am spus poliţiştilor să meargă în civil, să nu creăm un spectacol. Lui Năstase i-am spus că cel mai elegant ar fi să ne deschidă uşa, să permită poliţiei să intre, să nu-l plimbăm cu cătuşele pe mâini pe stradă. Nu era o chestuine demnă de poziţia pe care a avut-o, pentru ce a făcut pentru România în general".

Parchetul General anchetează în aceste zile situaţia din momentul tentativei de suicid şi până când Năstase a fost scos din casă şi dus în ambulanţă.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri seară, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat joi dimineaţă.

 

Comenteaza