Rușii s-au retras de pe Insula Șerpilor. Moscova spune că e un "gest de bunăvoință"

Rușii s-au retras de pe Insula Șerpilor. Moscova spune că e un "gest de bunăvoință"

Armata rusă şi-a anunţat joi retragerea din Insula Şerpilor, un punct strategic în Marea Neagră cucerit de Moscova încă din primele zile ale invaziei sale în Ucraina.

Rusia confirmă retragerea de pe Insula Șerpilor.

„La 30 iunie 30, ca un gest de bunăvoință, forțele armate ale Federației Ruse și-au încheiat sarcinile atribuite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo. Astfel, comunității mondiale i s-a demonstrat că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un coridor umanitar pentru exportul de produse agricole de pe teritoriul Ucrainei”, a anunțat ministerul rus al Apărării.

Ucraina a anunţat anterior că trupele ruse au fost forţate să-şi retragă de pe Insula Şerpilor, „ca urmare a unei operațiuni militare de succes cu unitățile noastre de rachete și artilerie”. 

Totodată, şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a declarat joi că forţele ruse s-au retras de pe Insula Şerpilor, un avanpost strategic din Marea Neagră, relatează Reuters. 'KABOOM! Nu mai există trupe ruseşti pe Insula Şerpilor. Forţele noastre armate au făcut o treabă grozavă', a scris Iermak pe Twitter. 

loading...
Comenteaza