S-a deschis sezonul de schi la pârtia din Feleacu GALERIE FOTO

S-a deschis sezonul de schi la pârtia din Feleacu GALERIE FOTO
Urmează Băişoara şi Mărişel, care vor deveni funcţionale în acest weekend.

În Cluj, în acest an pe lângă pârtia de schi din Feleacu, urmează să fie deschise şi cele din Băişoara şi Mărişel. La pârtia de schi din Feleacu, preţul pentru o urcare este de 4 lei. Clujenii care vor să închirieze echipamente vor plăti pentru acestea 30 de lei pe zi.

"Astăzi (ieri-n.red) s-a deschis pârtia din Feleacu. Avem o nouă instalaţie de zăpadă artificială care constă în două pompe de apă noi şi cinci tunuri de zăpadă, de ultima generaţie. Acestea au fost achiziţionate prin fonduri europene. De săptămâna viitoare accesul la teleschi se va face cu ajutorul cardurilor, cu senzori de proximitate", a declarat Radu Mureşan, managerul pârtiei de schi din Feleacu.

Mai mulţi clujeni au mers, ieri, în Feleacu pentru a schia. "În ciuda faptului că vremea nu a fost favorabilă pentru că a bătut vântul foarte tare în Feleacu, am avut destul de mulţi clienţi, mai mulţi decât ne-am aşteptat. Preţurile sunt aceleaşi ca şi anii trecuţi. Preţul unei urcări este de 4 lei, iar la achiziţionarea mai multor urcări se face o reducere la cel total. După instalarea sistemului de control acces cu cartela, se vor schimba puţin promoţiile, dar vor fi la fel de avantajoase ca şi anii trecuţi", a explicat Mureşan.

În acest moment, la centrul de închirieri de echipamente se fac modernizări. "Sperăm că spre sfârşitul săptămânii va fi gata centrul de închirieri şi se vor putea închiria echipamente de schi. Pe viitor vom închiria şi echipamente de snowboard", a adăugat managerul pârtiei de schi. Clujenii trebuie să plătească 30 de lei pentru un echipament complet de schi.

Vasile este unul dintre împătimiţii schiului care a fost prezent pe pârtie încă de la ora deschiderii. "Pârtia e superbă. Am aşteptat cu nerăbdare iarna şi ne-am simţit foarte bine pe pârtia din Feleac. Abia aştept să se deschidă şi celelalte pârtii. Din câte am înţeles, în weekend o să se deschidă şi pârtia de la Băişoara şi mă bucur că avem aşa de multă zăpadă şi că pot practica sporturi de iarnă", a declarat bărbatul, care era însoţit de mai mulţi prieteni. Marius, un alt clujean, a venit la schi însoţit de prietena sa. „Mai e nevoie de zăpadă, dar pârtia e foarte bună. Mă bucur că s-a dat drumul la nocturnă. Sper să vin aici cam la două-trei zile", a spus Marius.

 

Etichete
Comenteaza