S-a lansat Via Transilvanica, ”El camino” al României

S-a lansat Via Transilvanica, ”El camino” al României

Inspirată de potecile de pelerinaj din Spania și de cele de anduranță din Statele Unite sau India, Asociaţia Tăşuleasa Social a lansat, în anul Centenarului Marii Uniri, proiectul Via Transilvanica, un traseu de 950 de kilometri care va trece prin zece judeţe, pornind de la Drobeta Turnu Severin şi ajungând la Putna.

Traseul va putea fi parcus doar pe jos sau cu bicicleta: "Traseul pe care îl vom amenaja are 950 de km, din experienţa noastră de drumeţi se poate parcurge în mai multe săptămâni, în totalitate sau parţial, în câteva zile, după puterea şi dorinţa călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va oferi acces la apă potabilă, cazare şi masă, dar şi la informaţii istorice şi culturale ale diferitelor zone geografice. Luând în considerare diversitatea etnică de pe parcursul acestuia, Via Transilvanica îşi propune să redescopere lucruri uitate sau neştiute de publicul larg", a declarat Alin Uşeriu, preşedinte al Asociaţiei Tăşuleasa Social.

Amenajarea drumului se va face în mai multe etape, o primă porţiune, în lungime de 100 de kilometri, fiind prevăzută a fi finalizată în toamna acestui an, pe traseul Ţara Dornelor - Reghin.

 

 

Comenteaza