S-a stabilit cine distribuie cornul pentru cei 23.000 de elevi clujeni afectaţi de falimentul firmei iniţiale

S-a stabilit cine distribuie cornul pentru cei 23.000 de elevi clujeni afectaţi de falimentul firmei iniţiale
Cei 23.000 de elevi din Gherla, Dej, Turda şi Câmpia Turzii care au rămas doar cu laptele din programul guvernamental "laptele si cornul", după ce firma care se ocupa de distribuţie a intrat în faliment, vor beneficia din nou de produsele de panificaţie. Consiliul Judeţean speră că distribuţia se va relua de marţi, 18 decembrie.

Comisia constituită în cadrul Consiliului Judeţean Cluj a declarat câştigătoare oferta depusă de SC SUCCES NIC COM SRL Târgu Jiu, cu o propunere financiară de 0,23 lei fără TVA/bucată produs.

"Deocamdată nu am semnat contractul, ceilalţi competitori au dreptul de a contesta decizia comisiei, dar sper ca acest lucru să nu se întâmple. În cazul în care până luni nimeni nu depune contestaţie, de marţi, 18 decembrie, se va relua distribuţia produselor de panificaţie în cele două zone ale judeţului unde acum este sistată. Eu sper că luni vom semna contractul cu noul distribuitor şi cei 23 de mii de copii vor beneficia din nou de un drept legal, care pentru mulţi înseamnă foarte mult. În perioada în care a fost sistat acest program am făcut nişte economii la buget pe care nu mi le-am dorit şi nici nu doresc să mai avem parte de aşa ceva", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.

Modalitatea de atribuire a contractului a fost negocierea fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare. Au fost trimise invitaţii de participare către cinci firme, respectiv SC SOMPAN SRL Dej, SC VELPITAR SRL Cluj Napoca, SC BeWaMi Panexpert SRL Reghin, SC SUCCES NICOM SRL Targu Jiu şi SC FARKAS TRANS Turda. Dintre acestea, au depus oferte SC VELPITAR SRL Cluj Napoca, SC SUCCES NICOM SRL Targu Jiu şi SC FARKAS TRANS Turda.

Valoare estimată a contractului pentru cele două zone ale judeţului, este de 391.281 lei fără TVA, respectiv 86.645 euro la cursul BNR, licitat în 03.12. 2012 - 1 euro = 4.5159 lei.

Firma care se ocupa de distribuirea cornului în scolile din Gherla, Dej, Turda şi Câmpia Turzii a apartinut fostului viceprimar din Turda.

Firma a câştigat licitatia în august 2010, iar în ianuarie 2011 a fost vândută, însă noul proprietar a anunţat săptămâna trecută oficialităţile judeţene că a intrat în faliment. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean spunea că firma a mai avut reclamaţii

 

Comenteaza