S-au ales cu dosare penale încă din prima zi de Electric Castle. Șoferi prinși la volan băuți și drogați

S-au ales cu dosare penale încă din prima zi de Electric Castle. Șoferi prinși la volan băuți și drogați
| Foto: presăMS

Polițiștii clujeni de la Rutieră au organizat controale în trafic în contextul desfășurării festivalului Electric Castle pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan.

Au fost efectuate, în cursul serii de 19 iulie 2023, peste 500 de testări cu aparatele etilotest și 93 de testări cu aparatele Drugtest. S-a acționat în municipiul Cluj-Napoca și cu preponderență pe DN1C E576, deoarece este o arteră intens circulată în această perioadă.

De asemenea, au fost întocmite cinci dosare de cercetare penală la regimul rutier, respectiv patru pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive și unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, în cazul a patru șoferi depistați sub influența băuturilor alcoolice, polițiștii au dispus reținerea permisului de conducere.

“În cazul a 3 bărbați, cu vârste între 22 și 47 de ani, care au fost opriți în trafic în timp ce conduceau autovehicule, la testarea cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive au fost înregistrate valori pozitive. De asemenea, un conducător auto, în vârstă de 27 de ani, a fost oprit în trafic de polițiști și testat cu aparatul etilotest, având concentrația de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu aparatul Drugtest a fost înregistrat rezultat pozitiv”, a transmis IPJ Cluj.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale sub aspectul infracțiunii de conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Comenteaza