S-au călcat în picioare ca să-şi lase banii la supermarket înainte de Crăciun VIDEO

S-au călcat în picioare ca să-şi lase banii la supermarket înainte de Crăciun VIDEO
Mai sunt câteva zile până la Crăciun, dar clujenii sunt prevăzători: decât să se înghesuie la supermarket în ajun, mai bine se înghesuie sâmbătă. Hipermarket-urile şi în general magazinele mari au fost luate cu asalt de mii de clujeni. Toate casele de marcat au fost deschise, cu toate acestea cozile au fost considerabile.

Sâmbătă după-masă. Mai sunt mai bine de trei zile până la Crăciun, dar nu s-ar zice, dacă vezi sutele de clujeni care calcă pragul hipermarket-ului din Gheorgheni tot la fiecare oră. Iar cumpărăturile nu sunt modeste: la casele de marcat se lasă sute de lei pentru cumpărăturile dintr-un singur coş.  Printre cumpărători l-am întâlnit pe Augustin Bujiţă, ajuns în aceaşi zi din Italia, care împingea un coş plin-ochi cu produse. "Sigur las aici 4-500 de lei, pe puţin", spune el. Alături de Augustin, doi prieteni cu un coş comparabil de plin. "Şi ei o să plătească încă pe-atâta". Nu doar alimente se află în coş: Bujiţă şi-a cumpărat şi un mixer şi un sandwich maker, iar prietenii săi - o aerotermă.

 "Faţă de Paşte cerinţa de credite e mult mai mare", spune un angajat al biroului de credite de la Auchan, "chiar dacă faţă de anul trecut e o uşoară scădere, sub zece procente". Cele mai multe credite se acordă pentru sume între 2.000 de lei şi 3.000 de lei. Suma minimă care poate fi împrumutată e 300 de lei, dar nimeni nu cere asemenea credite mici. "Se cumpără foarte bine televizoare LCD, laptop-uri, dar şi maşini de spălat şi combine frigorifice", spune angajatul. În aceste zile numărul de credite acordate pentru cumpărăturile din hiperkarmet ajung să se tripleze faţă de o zi normală. "Acum încheiem 10-15 contracte pe zi, în rest într-o zi normală încheiem 5, cel mult 8 contracte, dar am putea spune că numărul s-a triplat".

 

Vezi mai jos cum se înghesuie clujenii în hipermarket:

Comenteaza