S-au decernat premiile Emmy 2016. Cine sunt marii câştigători

S-au decernat premiile Emmy 2016. Cine sunt marii câştigători
Gala Premiilor Emmy 2016, a avut loc duminică, la Teatrul Microsoft din Los Angeles, gazda evenimentului fiind actorul Jimmy Kimmel.

Serialul ''Game of Thrones'', seria ''The People v. O.J. Simpson: American Crime Story'' şi comedia ''Veep'' au fost marii câştigători la cea de-a 68-a ediţie a Premiilor Emmy, cea mai înaltă distincţie din lumea televiziunii americane. Premiile au fost acordate de Academy of Television Arts and Sciences, în cadrul ceremoniei din Los Angeles, a cărei gazdă a fost actorul de comedie Jimmy Kimmel, informează Reuters.

Serialul de televiziune "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story", o adaptare pentru micile ecrane care înfăţişează procesul de crimă al sportivului căzut în dizgraţie O.J. Simpson a deschis seara Galei Emmy cu nu mai puţin de 22 de nominalizări şi a adunat nouă trofee, inclusiv premii pentru actorii Sarah Paulson, Courtney B. Vance şi Sterling K. Brown şi premiul pentru Cea mai bună miniserie. "

Serialul de dramă fantasy "Game of Thrones", care a câştigat în total 12 premii Emmy, inclusiv pentru regie si scenariu, şi comedia "Veep" au adunat trofee numeroase pentru gigantul HBO.

"Ne aflăm aici pentru că George Martin a creat lumea în care trăim şi jucăm", a declarat co-creatorul serialului Dan Weiss.

Prezentatorul serii, Jimmy Kimmel, a inaugurat gala de duminică cu o serie de glume despre candidatul Republican la alegerile prezidenţiale din SUA şi fosta vedetă a emisiunii "Celebrity Apprentice", Donald Trump.

"Dacă iese câştigător Donald Trump şi construieşte zidul, prima persoană pe care o aruncăm peste zid este Mark Burnett," a glumit Kimmel, adresându-i-se lui Burnett, producătorul britanic care a creat emisiunea "Celebrity Apprentice."

Vedeta "Veep" Julia Louis-Dreyfus a obţinut cel de-al cincilea premiu Emmy pentru rolul ei din comedia satirică despre Casa Albă în care joacă rolul unui preşedinte ambiţios şi inept care luptă cu toate mijloacele să-şi păstreze puterea.

Louis-Dreyfus şi-a cerut scuze pentru ceea ce a denumit "actualul climat politic," cu şapte săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale. "Cred că 'Veep' a năruit zidul dintre comedie şi politică. Serialul nostru a debutat ca satiră politică dar acum pare a fi un documentar lucid", a zis aceasta glumind, făcând referire la campania prezidenţială.

Gala Emmy a avut în acest an 21 de actori de culoare nominalizaţi, în contrast cu nominalizaţii albi ai premiilor Oscar 2016. O parte dintre aceştia au mers acasă cu trofee, unii dintre ei, pentru prima dată. Alături de câştigătorii din "O.J. Simpson" Courtney B. Vance şi Sterling K. Brown - cel mai bun actor într-un rol secundar într-o miniserie, actorul egipteano-american Rami Malek a reuşit să-i devanseze pe deja  veteranii Kevin Spacey şi Liev Schreiber, luând primul Emmy pentru rolul unui hacker cu stângăcii sociale din "Mr. Robot."

Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial de dramă a fost luat de actriţa canadiană Tatiana Maslany cu rolul unei femei cu personalităţi multiple în "Orphan Black", o surpriză a serii, devansând-o astfel pe favorita Robin Wright."

Jeffrey Tambor a obţinut premiul pentru cel mai bun actor de comedie pentru a doua oară pentru rolul său din "Transparent."

Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial de comedie a fost obţinut de comedianta de la "Saturday Night Live", Kate McKinnon, care o joacă pe Hillary Clinton, nominalizata democraţilor la alegerile din SUA.

John Oliver, gazda emisiunii "Last Week Tonight with John Oliver", a luat premiul Emmy pentru cel mai bun talk-show.

 

PREMIILE EMMY 2016 (principalii câştigători):

Cel mai bun serial-dramă: "Game of Thrones"

Cel mai bun actor într-un serial-dramă: Rami Malek, "Mr. Robot"

Cea mai bună actriţă într-un serial-dramă: Tatiana Maslany, "Orphan Black"

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial-dramă: Ben Mendelsohn, "Bloodline"

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial-dramă: Dame Maggie Smith, "Downton Abbey"

Cel mai bun actor invitat într-un serial-dramă: Hank Azaria, "Ray Donovan"

Cea mai bună actriţă invitată într-un serial-dramă: Margo Martindale, "The Americans"

Cea mai bună regie pentru un serial-dramă: Miguel Sapochnik, "Game of Thrones" - "Battle of the Bastards"

Cel mai bun scenariu pentru un serial-dramă: David Benioff şi D. B. Weiss, "Game of Thrones" - "Battle of the Bastards"

Cel mai bun serial de comedie: "Veep"

Cel mai bun actor într-un serial de comedie: Jeffrey Tambor, "Transparent"

Cea mai bună actriţă într-un serial de comedie: Julia Louis-Dreyfus, "Veep"

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial de comedie: Louie Anderson, "Baskets"

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial de comedie: Kate MCKinnon, "Saturday Night Live"

Cel mai bun actor invitat într-un serial de comedie: Peter Scolari, "Girls"

 

Comenteaza