S-au înmulţit străinii din Cluj. Din ce ţări provin cei mai mulţi

S-au înmulţit străinii din Cluj. Din ce ţări provin cei mai mulţi
Un raport al Serviciului pentru Imigrări Cluj prezentat vineri arată că numărul cetăţenilor străini aflaţi în 2014 pe raza judeţului Cluj a crescut faţă de anul precedent.

La sfârşitul anului, în evidenţele Serviciului se aflau înregistraţi 6.171 de cetăţeni non-UE, respectiv ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, din 110 ţări ale lumii. Comparativ, în 2013 în evidenţe se aflau un număr de 5.759 de cetăţeni străini.

Dintre ei, 857 provin din Franţa, 648 din Italia, 491 din Republica Moldova, 470 din Germania şi 319 din Tunisia.

În ceea ce priveşte admisia în România, anul trecut au fost depuse 165 de invitaţii, dintre care 109 au fost admise, 14 se află în lucru, iar 42 cereri au fost respinse. Tot pe această linie, au fost înregistrate şi 15 cereri pentru reîntregirea familiei, dintre care opt au fost aprobate, una respinsă, iar şase se află în curs de soluţionare.

De asemenea, "în perioada analizată au fost primite 2650 cereri prin care s-a solicitat prelungirea dreptului de şedere temporară sau permanentă, înregistrarea rezidenţei temporare sau aprobarea rezidenţei permanente în România, schimbarea de reşedinţă sau cereri de întregire a familiei, dintre care pentru state terţe un număr de 1677, iar pe spaţiul UE şi SEE un număr de 973", au precizat reprezentanţii serviciului.

Tot în 2014 au fost depistaţi 102 de cetăţeni străini care stăteau ilegal în Cluj. Jumătate dintre ei au fost puşi în legalitate, iar ceilalţi au fost expulzaţi din ţară. Persoanele depistate cu şedere ilegală au primit şi amenzi, valoarea totală a acestora ridicându-se la 95.200 lei. În cazul a 13 dintre ei s-a dispus măsura interzicerii intrării în România.

Comenteaza