Salina Equines Horse Trophy 2017. Ziua 2 - concurs de obstacole şi show extraordinar FOTO

Salina Equines Horse Trophy 2017. Ziua 2 - concurs de obstacole şi show extraordinar FOTO
Peste 200 de concurenţi se luptă, timp de 4 zile, pentru cele mai consistente premii oferite vreodată în România la o competiţie hipică.

Competiţia internaţională Salina Equines Horse Trophy 2017 se desfăşoară până în 2 iulie 2017 pe domeniul ecvestru Salina Equines, o investiţie în valoare de 2 milioane de euro în imediata apropiere a Salinei Turda din judeţul Cluj.

Peste 200 de sportivi din ţară şi din străinătate iau parte la cele trei probe (obstacole, anduranţă, atelaje), iar valoarea totală a premiilor ajunge la 50.000 de euro, cea mai mare pusă vreodată în joc la un concurs de hipism în România.

Ajutată şi de vremea frumoasă de afară, Salina Equines Horse Trophy a început joi cu proba de obstacole, care se va încheia duminică. Este proba cu cea mai mare rată de înscriere: peste 130 de concurenţi. 

Programul zilei de vineri a debutat la ora 10:00, tot cu proba de obstacole, şi se va încheia târziu în noapte. Asta pentru că de la ora 20:30 este programat un show extraordinar de atelaje, dresaj şi cascadorie.

Ziua de sâmbătă va aduce în faţa spectatorilor o probă extrem de spectaculoasă - Proba Master Electrogrup 20 de ani, în cadrul căreia obstacolele pentru sărituri vor fi ridicate de 1,30 metri până la 1,60 metri. Marele premiu al acestei grupe este în valoare de 5.000 de euro.

Proba de anduranţă, denumita și "maratonul cailor", începe sâmbătă, la ora 07:00 şi constă în parcurgerea unor trasee pe distanţele de 40, 60, 80 şi 120 de km. Proba se va desfăşura pe teritoriul localităţilor Turda, Viişoara, Câmpia Turzii, Ploscoş şi Triteni, pe drum de pământ, pietriş şi iarbă. În zilele de sâmbătă şi duminică va avea loc etapa naţională de anduranţă, în timp ce duminică se va defăşura concursul internaţional.

Tot sâmbătă, între orele 13.00 şi 15.00, dar şi duminică, între orele 14.00 şi 14.30, va avea loc proba de atelaje, cu 2 şi 4 cai. Proba presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole unde combinația între cel mai rapid timp și numărul de obstacole dărâmate desemnează câștigătorul, care va primi trofeul "Regina Ana".

SURPRIZE PENTRU CEI MICI ŞI CEI MARI

Pe tot parcursul concursului, la Salina Equines vor fi organizate activităţi pentru copii, iar spectatorii îşi vor putea potoli foamea şi setea în zona de food & drinks. 

Biletele pentru accesul la competiţie costă 5 lei/zi, iar cele pentru spectacolele de seară variază între 50 lei/zi (în picioare), 75 lei/zi (în tribună) şi 150 lei/zi (zona VIP). Pentru sectorul "tribună", copiii până la 5 ani, însoţiţi de un adult, au acces gratuit. În aceleaşi condiţii, accesul este gratuit pentru copiii de până la 10 ani, pentru sectorul "în picioare".

Biletele sunt disponibile la Salina Equines, Restaurantul Sarea-n bucate (Turda) sau în Iulius Mall Cluj-Napoca (Ticket Event, lângă Centrul Info) şi online pe biletmaster.ro. O parte din sumele obținute din vânzarea biletelor vor fi donate, la fel ca şi anul trecut, Spitalului Municipal Turda, pentru dotarea Blocului Operator.

SPECTACOLUL SERII

Fără îndoială, însă, unul dintre cele mai aşteptate momente ale zilei de vineri este show-ul de dresură şi acrobaţii semnat de celebrul Miron Bococi.

La ceas de seară, după încheierea probelor de concurs, oaspeții domeniului Salina Equines se vor putea bucura de show-uri pregătite de invitaţi speciali din Franţa şi Africa, dar şi de echipa de dresori a Salinei Equines. Celebrul Miron Bococi se întoarce în România cu un spectacol impresionant de acrobație și dresaj în libertate.

SALINA EQUINES, INVESTIŢIE DE 2 MILIOANE DE EURO

Complexul sportiv şi de agrement Salina Equines, întins pe două hectare şi compus din grajduri noi, construite la standarde europene, o arenă exterioară şi un manej interior folosite pentru antrenamentul zilnic al cailor - în funcţie de anotimp, dotate cu obstacole pentru competiţii, şi plimbătoare manuale şi electrice, a fost ianugurat în 2016, în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro demarată de omul de afaceri Simion Mureşan, unul dintre acţionarii companiei Electrogrup, care în 2017 aniversează 20 de ani de la înfiinţare. Încă o arenă exterioară a fost amenajată în 2017, cât şi alte facilităţi, investiţia toală ajungând în prezent la 2 milioane de euro.

Comenteaza