Salina Turda, refugiu pentru zeci de mii de turişti în faţa caniculei

Salina Turda, refugiu pentru zeci de mii de turişti în faţa caniculei
Salina Turda este pentru zecile de mii de vizitatori din fiecare lună şi un loc de refugiu în faţa caniculei, în condiţiile în care oferă o temperatură medie de 10 - 12 grade.

Directorul Salinei, Simona Baciu, declară că turiştii care ajung în salină stau aici în jur de trei - patru ore, având la dispoziţie mai multe posibilităţi de petrecere a timpului liber.

"Salina Turda este şi un loc de refugiu în perioade de caniculă, întrucât oferă turiştilor care aleg să stea în salină o temperatură medie de 10 - 12 grade. Turiştii care vin petrec circa trei - patru ore în interior, având la dispoziţie o serie de modalităţi de petrecere a timpului liber. Pe lângă vizitarea celor trei mine ale Salinei Turda - Rudolf, Terezia şi Ghizela - turiştii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior. Zilnic, pe perioada verii, sunt înregistraţi peste 2.500 de vizitatori, dar avem şi perioade de vârf în care intră în salină şi 5.000 de persoane", a spus Baciu.

Potrivit acesteia, jumătate dintre turiştii care vizitează Salina Turda sunt din străinătate, din ţări precum Ungaria, Franţa sau Portugalia.

"Dacă în iulie anul trecut am avut 81.592 de turişti, în iulie anul acesta au fost 89.434. Perioada de vârf de vizitare este luna august. Anul trecut, de exemplu, am avut în această lună aproape 120.000 de turişti. În lunile de iarnă, numărul turiştilor este cuprins între 10.000 şi 15.000", a spus Simona Baciu.

Salina Turda este deschisă zilnic între orele 09:00 şi 19:00, iar intrarea costă 20 de lei pentru adulţi, 12 lei pentru pensionari, 10 lei pentru elevi şi studenţi, în timp ce copiii până la trei ani au acces gratuit.

Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992. În perioada 2008 - 2010 a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010 în prezenţa premierului de atunci Emil Boc şi a fostului ministru al Turismului Elena Udrea.

Comenteaza