Foto Salvamontiștii au recuperat un tânăr ucrainean rătăcit în Munții Maramureșului

Salvamontiștii au recuperat un tânăr ucrainean rătăcit în Munții Maramureșului
| Foto: Salvamont Maramureș

Un tânăr ucraninean cars s-a rărăcit în apropierea versantului Polonica (Munții Maramureșului) a fost găsit de salvamontiștii din Maramureș.

Un tânăr ucrainean în vârstă de 32 de ani, aflat în apropierea versantului Polonica (1.800 metri altitudine) din Munţii Maramureşului, în vecinătatea frontierei de stat româno-ucrainene, a fost recuperat în noaptea de sâmbătă spre duminică de salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga, potrivit Agerpres.

„Tânărul ucrainean a fost găsit. Este în viaţă, uşor hipotermic şi acum este coborât din munte. (...) Alarma a venit azi-dimineaţă în jurul orei 03,53", a spus Dan Benga.

Conform sursei citate, tânărul din Ucraina a sunat la 112, susţinând că s-a rătăcit şi are nevoie de ajutor.

„S-a reuşit, într-un timp scurt, localizarea poziţiei tânărului de către colegii de la STS şi o echipă de salvatori montani împreună cu o echipă a Poliţiei de Frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei - Valea Vişeului s-au deplasat în zona menţionată pentru a-l recupera pe cetăţeanul ucrainean", a adăugat Dan Benga.

Comenteaza