Salvamontiștii clujeni au trecut la pregătirea de vară. Ce exerciții efectuează

Salvamontiștii clujeni au trecut la pregătirea de vară. Ce exerciții efectuează
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Sezonul de iarnă s-a încheiat, iar pregătirea continuă a salvatorilor montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj ”a virat” spre recapitularea și perfecționarea tehnicilor specifice salvării de vară.

A fost, în aceste zile, rândul primului lot de voluntari ai serviciului să exerseze tehnici de salvare și transport al victimei din abrupt și din perete sau din zonă accidentată. Unul dintre cele mai importante capitole ale pregătirii continue este cel medical, de acordare a primului ajutor calificat, cu actualizarea permanentă a protocoalelor de intervenție convenite la nivel internațional.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, pregătirile vor continua atât cu angajații Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo, cât și cu voluntarii, pentru ca turiștii care vin în zona montană a județului să se poată bucura în siguranță de zilele libere.

În ultimii ani a fost înregistrată o creștere constantă a numărului de turiști care preferă activitățile outdoor în spectaculoasele zone montane ale Clujului.

Comenteaza