Foto Salvator şi în timpul liber! El este paramedicul care a sărit în ajutorul răniţilor implicaţi în accidentul de la Coplean

Salvator şi în timpul liber! El este paramedicul care a sărit în ajutorul răniţilor implicaţi în accidentul de la Coplean
| Foto: ISU Maramureş

Un paramedic al ISU Maramureş a acordat primul ajutor persoanelor rănite într-un accident petrecut sâmbătă la Coplean, deşi era în timpul liber.

"În această dimineață, colegul nostru plt.maj. Ionuț Ahrițculesei, aflat în timpul liber, a sărit în ajutorul victimelor unui accident rutier, produs pe Drumul European 58, pe raza localității Coplean din județul Cluj. Ionuț ieșise din tură în această dimineață și se îndrepta spre București, când a observat că pe marginea drumului se aflau două autoturisme avariate într-un accident produs cu puțin timp în urmă.

Fără să stea pe gânduri, Ionuț a oprit să vadă dacă poate fi de folos eventualelor victime. Colegul nostru a anunțat evenimentul la 112, iar apoi a acordat primul ajutor celor trei victime aflate în autoturismul avariat mai grav, cu ajutorul unor participanți la trafic, până la sosirea salvatorilor de la ISU Cluj", au scris reprezentanţii ISU Maramureş pe pagina de Facebook.

Plutonierul major Ionuț Ahrițculesei este paramedic-pompier și scafandru-salvator în cadrul Detașamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare. "Ionuț este un profesionist desăvârșit, cu o experiență de 14 ani, dar în primul rând un om un suflet mare. Ionuț, suntem mândri de tine!", a mai arătat ISU Maramureş.

Un accident rutier, soldat cu rănirea a trei persoane, a avut loc sâmbătă dimineața, între localitățile clujene Coplean și Câțcău.

Potrivit polițiștilor, cauza accidentului este neadaptarea vitezei în curbă periculoasă, de către conducătorul auto care circula pe direcția Dej spre Baia Mare. Acesta a pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune cu autovehiculul care circula regulamentar din sens opus. În urma coliziunii au fost rănite persoanele care se aflau în mașina condusă regulamentar. (VEZI ŞTIREA AICI!)

Comenteaza