„Samsar” auto, acuzat de DNA că a păgubit statul cu 1,2 milioane de euro

„Samsar” auto, acuzat de DNA că a păgubit statul cu 1,2 milioane de euro
Procurorii DNA l-au trimis astăzi în judecată pe Alin Sebastian Vele, asociat la firma Mivalis Company din Gilău. Acesta este acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu 1,2 milioane de euro şi va fi judecat pentru evaziune fiscală.

Odată cu Alin Sebastian Vele a fost trimisă în judecată şi firma pe care acesta o reprezintă, sub aceeaşi acuzaţie.

Vele este acuzat că a vândut în perioada 18 septembrie 2010-31 decembrie 2011, pe teritoriul României, 433 de autoturisme second hand, cumpărate din spaţiul UE, fără a menţiona în actele depuse la Finanţe deconturile privind TVA. Totodată, acesta nu ar fi înregistrat în contabilitatea firmei veniturile realizate în perioada 19 noiembrie 2010-31 decembrie 2011. „În această modalitate, inculpatul Vele Alin Sebastian a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în valoare totală de 5.329.849 lei (echivalentul a aproximativ 1.254.082 euro) reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe venitul suplimentar", arată procurorii DNA Cluj în rechizitoriu.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Cluj se constituie parte civilă cu suma totală de 6.482.795 lei, reprezentând TVA, impozit pe venitul suplimentar şi penalităţile calculare la aceste sume.
Nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestui prejudiciu întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea celor doi inculpaţi. Procesul se va judeca la Tribunalul Cluj.

 

 

Etichete
Comenteaza