Samsarii imobiliari pun stăpânire pe centrul Clujului: "Primăria a refuzat să îi vândă spațiul, dar a cedat cota parte din clădire şi aceştia îi cer chirie 65 euro/mp"

Samsarii imobiliari pun stăpânire pe centrul Clujului: "Primăria a refuzat să îi vândă spațiul, dar a cedat cota parte din clădire şi aceştia îi cer chirie 65 euro/mp"

Fostul deputat de Cluj, Adrian Dohotaru, explică cum samsarii imobiliari pun stăpânire pe centrul Clujului.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Nu arunc, repar. M-am dus azi la dl Mureșan, de profesie pantofar. Riscă evacuarea, deși lucrează pe strada Matei, pietonala spre Casa Matei, de 35 de ani. Primăria a refuzat să îi vândă spațiul, dar cedează samsarilor imobiliari cota parte din clădire, din ce mi-a povestit pantofarul, care îi cer preț de chirie 65 de euro pe metru pătrat! Croitorul a fost forțat să părăsească spațiul de lângă el deja, dar pantofarul se ține tare și se judecă cu statul. Păcat, în Viena sau în alte orașe la care ne raportăm vedeam astfel de ateliere de diverse feluri, plus rezistență la gentrificare. Noi însă trăim într-o societate sub mirajul banului și acumulării primitive de capital, consumului de terase cu bere la 15 lei în Piata Matei, de 5 ori mai mult față de acum un deceniu. Sila ar trebui să ne fie cu atât mai mare în contextul schimbărilor climatice, unde hiperconsumul de branduri, nu produse, accelerează încălzirea globală și evenimente naturale extreme, pe când miza unei societăți sustenabile ar trebui să fie a sprijiini multe astfel de mici afaceri care presupun consum lent, durabil, rar", a scris Adrian Dohotaru, pe Facebook.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza