Săptămâna copilăriei, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”. Ce activități pot face cei mici

Săptămâna copilăriei, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”. Ce activități pot face cei mici

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, continuă să îi celebreze pe cei mici pe tot parcursul acestei săptămâni printr-o serie de evenimente organizate cu prilejul celei de-a doua ediții a ,,Săptămânii copilăriei”.

Manifestările au debutat, luni, 31 mai, la Filiala Grigorescu a Bibliotecii, unde a avut loc vernisajul expoziției Jocul culorilor, picturi realizate de copii, sub îndrumarea artistului și consilierului prin artă Crinela Cârlogea. Expoziția va putea fi vizionată până joi, 17 iunie 2021, la sediul Filialei Grigorescu (Cluj-Napoca, str. Donath nr. 138), după următorul program: luni, miercuri, joi 12:00 - 20:00; marți, vineri 8:00 - 16:00.

Marți, 1 Iunie 2021, au fost anunțați pe pagina web a bibliotecii www.bjc.ro, câștigătorii Concursului de desene „Eroii Cărților Citite”, ediția L. 725 de desene au fost analizate anul acesta de către juriul format din cadre didactice de la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca și de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” Cluj-Napoca.

Expoziţia cu lucrările câștigătoare va fi organizată exclusiv on-line, pe Blogul copiilor https://copiibjc.bjc.ro/ și va putea fi vizualizată începând cu data de 2 iunie. Activitățile continuă, joi, 3 iunie 2021, când de la ora 11:00, scriitoarea Simona Epure se va (re)întâlni în mediul virtual cu copiii de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”.

Totodată, vineri, 4 iunie 2021, la ora 14:00, elevii de la Colegiul Național „Emil Racoviță” vor avea ocazia să se întâlnească cu scriitorul Alex Moldovan, în mediul on-line.

Pe parcursul întregii săptămâni, copiii de toate vârstele sunt invitați la activitățile ce se vor desfășura atât în mediul on-line, dar și la bibliotecă: lecturi de povești în limbile română, maghiară și engleză, experimente, recomandări de lectură, jocuri. Programul complet este disponibil pe pagina web a bibliotecii www.bjc.ro.

Comenteaza