Șapte mici povestitori, premiați pentru poveștile lor antidrog

Șapte mici povestitori, premiați pentru poveștile lor antidrog
Prima ediţie a concursului de povești antidrog scrise de copii pentru copii ”Doza de Viață” şi-a desemnat câştigătorii. Din totalul de 13 participanţi şapte au fost premiaţi, iar trei îşi vor putea prezenta lucrările în faţa publicului larg.

Campania s-a adresat elevilor din clasele V-VIII ai Școlii Generale "Constatin Brâncuși", iar primele trei cele mai bune poveşti trimise vor fi transformate în piese de teatru de animație și jucate de către elevii claselor a III-a în cadrul Săptămânii Altfel.

Pe locul I s-a clasat Sara Pongrac (clasa a VIII-a) cu "Războiul străzii", o poveste despre un soldat care, întors din teatrele de operațiuni, nu-și mai regăsește casa, devine cerșetor, își duce traiul pe străzi și se salvează prin întâlnirea cu o fetiță de 13 ani pe caremai târziu o va adopta, oferindu-i un cămin.

Locul II a fost luat de Deliei Șușcă, din clasa a VI-a, cu lucrarea "Binele învinge răul", povestea unei tinere care este păcălită la o petrecere cu colegii și devine consumatoare de substanțe. Ea fuge de acasă, se izbește de diferite probleme legate de viața pe străzi și este salvată în final chiar de mama ei, care, după dispariția fiicei, se dedică salvării tinerilor dependenți de substanțe.

Cel de-al treilea loc a fost atribuit poveștii lui Hodrea Maria, din clasa a VI-a, intitulată tot "Binele învinge răul". De această dată povestea relatează experienţele prin care trece un copil abandonat de o mamă (posibil consumatoare), crescut de măicuțe într-un orfelinat, care sub impactul vizitei în orfelinat al unei scriitoare devine un tânăr psiholog cu o viață și o familie perfect normale.

Juriul a fost alcătuit din profesori de limba românădin Școala Constantin Brâncuși şi Liceul „Apaczai Csere Janos", care au evaluat scriitura, originalitatea, credibilitatea personajelor și a poveștii, conturarea personajelor şi adecvarea la cerința concursului.

Campania antidrog prin artă și debate "Doza de Viață" este un proiect al Fundației Creștine de Ajutorare Cluj dezvoltat în parteneriat cu Școala Generală „Constantin Brâncuși" şi cu profesoara Andreea Mărculescu.

Comenteaza