Sărbători în siguranță. Sute de misiuni efectuate de jandarmi în decembrie

Sărbători în siguranță. Sute de misiuni efectuate de jandarmi în decembrie
Pentru ca populația municipiului să se poată bucura în liniște de sărbătorile de iarnă, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au efectuat în cursul lunii noiembrie 400 de misiuni.

Pentru menținerea ordinii publice în municipiul Cluj-Napoca și în mediul rural al județului jandarmii au executat 314 misiuni, dintre care 62 au fost de patrulare, executate independent în municipiu şi în localitatea Nădlac, judeţul Arad, iar opt, în mediul rural, în judeţul Sălaj.

De asemenea, aceștia au efectuat 90 de misiuni de patrulare prin patrule mixte în Cluj-Napoca, în Nădlac, judeţul Arad, şi în Curtici, judeţul Bihor, 137 misiuni de patrulare prin patrule mixte în mediul rural în judeţele Cluj şi Bihor, 13 misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar repartizate unităţii şi patru misiuni în pieţe, târguri.

Totodată, au fost executate 35 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia a 11 manifestări cultural - artistice, religioase, promoţionale, a șase manifestări sportive și a unei manifestări de protest, alături de 15 acţiuni de protecţie antiteroristă şi două alte acţiuni (escortă). De asemenea, efectivele unităţii au executat 16 acţiuni de intervenţie (la solicitări, aplanarea unor conflicte, rezerve de intervenţie).

Prin cooperare cu alte instituţii, au fost executate 39 de acţiuni, din care 16 acţiuni împreună cu poliţia, patru misiuni în sprijinul executorilor judecătoreşti, o acţiune cu organele care gestionează activitatea silvică şi 18 acţiuni în sprijinul altor instituţii. De asemenea, în decembrie s-au executat opt misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere, în opt localităţi.

Ca urmare a acestor misiuni, rezultatele obţinute de efectivele Grupării de Jandarmi au constat în 35 de infracţiuni constatate cu 39 făptuitori prinşi - în misiuni executate independent sau cu poliţia, 127 de sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare de 16.300 lei, iar 28 persoane au fost conduse la poliţie, valoarea bunurilor confiscate fiind de 2.050 de lei.

Comenteaza