Sărbători pline de evenimente petru poliţiştii clujeni. Au intervenit în 232 de cazuri şi au reţinut 19 permise

Sărbători pline de evenimente petru poliţiştii clujeni. Au intervenit în 232 de cazuri şi au reţinut 19 permise
| Foto: gazetavalceana.ro

În perioada Crăciunului, între 24 şi 26 decembrie, polițiștii clujeni au intervenit în 232 de cazuri, pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie sau pentru a menține ordinea publică.

Polițiștii rutieri au intensificat acțiunile în trafic, pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, iar în perioada menționată nu au fost înregistrate accidente rutiere grave.

Efective mărite ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj au acționat, în perioada 24-26 decembrie, la nivel județean, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

În cele trei zile au fost organizate 228 de patrule de ordine și siguranță publică și s-a intervenit la 232 de evenimente, dintre care 187 au fost sesizate prin 112.

Au fost constatate 36 de infracţiuni și aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale, pentru neregulile constatate la Legea 61/1991 privind ordinea publică, la OUG 195/2002 privind regimul rutier, la Legea 12/1991 privind activitatea de comerț și la Legea 333/2003 privind paza bunurilor.

În cadrul activităţilor desfășurate de poliţiştii rutieri pentru creșterea siguranței în trafic, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 19 permise de conducere.

Polițiștii de la rutieră s-au aflat în teren și  au acţionat pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii accidentelor de circulație, în perioada menționată nefiind înregistrat niciun accident rutier grav.

Comenteaza