Șase ani de la moartea Regelui Mihai. Ce mesaj a transmis Casa Regală a României

Șase ani de la moartea Regelui Mihai. Ce mesaj a transmis Casa Regală a României
| Foto: viziteazaalbaiulia.ro

Astăzi s-au împlinit șase ani de la moarte Regelui Mihai, iar Casa Regală a României a transmis un mesaj.

Marţi, 5 decembrie, se împlinesc şase ani de la moartea Regelui Mihai.

„Acum şase ani, în ziua de 5 decembrie 2017, la prânz, Casa Majestăţii Sale anunţa trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I, iar Majestatea Sa Custodele Coroanei transmitea, în seara aceleaşi triste zile, prima sa declaraţie către Ţară, în calitate de suveran al Casei Regale. Ne aducem aminte cu emoţie şi recunoştinţă de Regele Mihai, cel care a lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, este mesajul transmis marţi de Familia Regală a României.

O slujbă de pomenire a fost oficiată sâmbătă, 2 decembrie 2023, la Catedrala Patriarhală de Preasfinţia Sa Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

Parastasul a reunit în rugăciune pe Majestatea Sa Custodele Coroanei şi pe Principele Consort, alături de Principesa Sofia şi Principesa Maria. La slujbă au fost prezenţi membri ai Casei Majestăţii Sale. Au luat parte la rugăciune membri ai Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române.

Funeraliile Regelui Mihai au avut loc în ziua de 16 decembrie 2017. Catedrala Patriarhală a fost locul în care s-a desfăşurat slujba de înmormântare a suveranului, oficiată de Preafericitul Patriarh Daniel, având alături membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Ulterior slujbei de sâmbătă, la Palatul Elisabeta, Majestatea Sa a oferit un prânz tradiţional întru pomenirea Regelui Mihai.

Comenteaza