Săvădisla asistă neputincioasă la plecarea celui mai mare contribuabil. Bechtel lasă un gol de 10 milioane de lei anual VIDEO

Săvădisla asistă neputincioasă la plecarea celui mai mare contribuabil. Bechtel lasă un gol de 10 milioane de lei anual VIDEO
În timp ce unii clujeni regretă plecarea Nokia, alţii plâng după Bechtel. Comuna Săvădisla îşi va înjumătăţi bugetul local după ce constructorii Autostrăzii Transilvania vor închide baza operaţională din localitate. Totuşi, de-a lungul celor şapte ani cât au stat americanii la Săvădisla, relaţiile cu Bechtel nu au fost întotdeauna cordiale: unii localnici au reclamat că maşinile companiei strică drumurile din comună. Compania s-a retras recent din proiectul autostrăzii în urma rezilierii contractului cu Guvernul.

Săvădisla asistă neputincioasă cum pleacă cel mai mare plătitor de taxe şi impozite, ceea ce le va aduce un gol în buget de până la 10 milioane de lei anual.

"Om pierde 50-60 la sută din buget dacă nu mai mult cât am avut iniţial. Ne mai gândim să strângem şi noi şurubul de unde putem. Cum ne lasă buzunarul aşa cheltuim, dacă nu reuşim să aducem un alt investitor", spune primarul Tamas Gebe Andrei.

Bechtel şi-a amenajat în 2004 la Săvădisla, baza operaţională, pe o suprafaţa de 30 de hectare de teren. Impozitele, taxele şi chiria plătite de americani în cei 7 ani depăşesc suma de 20 de milioane de lei.


Vezi ce spun şi localnicii, în materialul video

 

Comenteaza