Scad preţurile pe litoral în luna septembrie şi cu 40%

Scad preţurile pe litoral în luna septembrie şi cu 40%
| Foto: epochtimes-romania.com

Gradul de ocupare pentru prima săptămână din septembrie este la 70%. Patronii de hoteluri nu se aşteaptă ca plajele să se golească în extra-sezon deoarece preţurile unui sejur pot fi reduse şi cu 40%.

Mergi la mare în septembrie? Să nu te aştepţi să găseşti plaje pustii. Tarifele pe litoral aproape se înjumătăţesc faţă de mijlocul sezonului, însă nu şi gradul de ocupare care este pentru primele săptămâni din septembrie la fel ca în restul verii, spun patronii de hoteluri, conform Mediafax

Aniela, ca mulţi alţi turişti ar fi mers în altă parte în concediu, dar, speriată de coronavirus, a ales să rămână pe plajele din Mamaia, deşi chiar şi reduse, preţurile i se par ridicate. Aici, un sejur care în august costa 900 de euro pentru 2 persoane cu mic dejun la un hotel de 4 stele, în septembrie este 550 de euro. „Dacă nu era această situaţie am fi ales probabil să mergem în Grecia sau în Croaţia. Am mai fost şi condiţiile sunt mult mai bune ca aici la un preţ mai mic”, spune Aniela. 

„Am ales să vin acum pentru că şi vremea este mai bună decât în mijlocul verii, e puţin mai răcoare şi este mai liber, sunt mai puţini oameni, e foarte plăcut”, crede şi Mădălina, o altă turistă. 

„La început de septembrie tarifele scad destul de simţitor, undeva la 30-40% faţă de sezon de vârf. Suntem undeva, pentru săptămâna viitoare, undeva pe la 70% şi tot sună telefonul şi primim e-mailuri. Toate rezervările sunt last-minute”, spune un patron de hotel din Mamaia.

Comenteaza