Scade numărul infracţiunilor în Cluj, spun poliţiştii

Scade numărul infracţiunilor în Cluj, spun poliţiştii
Fenomenul infracţional a scăzut în Cluj, reiese din evaluarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, în primele nouă luni ale acestui an.

„În pofida crizei financiare pe care o parcurgem, fenomenul infracţional la nivelul judeţului Cluj s-a diminuat, înregistrându-se o scădere procentuală de 5,82 % a faptelor penale sesizate faţă de perioada similară a anului 2010", se arată în evaluarea CJ Cluj. Procentul plasează judeţul la locul 24 la nivel naţional. În ceea ce priveşte infracţionalitatea contra persoanei, poliţiştii spun că aici scăderea este mai consistentă: 11,69% a numărului de fapte sesizate.

Criminalitatea de mare violenţă reprezintă 1,19 % din totalul infracţiunilor contra persoanei şi 1,59 % din totalul infracţiunilor contra vieţii, integrităţii şi sănătăţii. A crescut în schimb numărul infracţiunilor contra patrimoniului, cu aproape cinci procente. „Acest fapt se datorează în principal evoluţiei infracţiunilor de furt, cu precădere, în domeniul micii criminalităţi", se arată în document.

Comenteaza