Video Scafandrii de urgență din Cluj se antrenează într-un lac cu apă rece ca gheața

Scafandrii de urgență din Cluj se antrenează într-un lac cu apă rece ca gheața

Scufundătorii Inspectoratelor pentru Situații de Urgență (ISU) din județele Cluj, Maramureș și Bistrița-Năsăud au făcut antrenamente de testare a rezistenței fizice în lacul bistrițean Colibița.    

”Pregătirea nu ține cont de vreme. Și-au pus costumele pe ei și s-au antrenat în apa rece ca gheața. Deși este una dintre cele mai grele meserii, pe care nu o poate face oricine, sunt oameni care aleg acest drum plin de provocări.

Sunt conștienți că pentru a face față misiunilor reale au nevoie de zeci de ore de stat în apă și capacitatea de a lua decizii la limită, în cele mai dificile situații”, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Antrenamentul a constat în scufundarea în lacul montan şi în desfăşurarea de activităţi în submersie la temperaturi scăzute. Prin acest exerciţiu s-a urmărit și menţinerea unui nivel ridicat de pregătire specifică.

"Pe timpul antrenamentelor, colegii noștri nu au fost singuri. Surpriza plăcută a venit din partea lui Alberto Cristaudi, care a întregit echipa scufundătorilor. Este scafandru voluntar în cadrul ISU Maramureș și un exemplu demn de urmat”, a menționat conducerea ISU Bistrița-Năsăud.

Comenteaza