Scandal în Piaţa Mihai Viteazul: florarii au fost bruscaţi de agenţii unei firme de pază FOTO / VIDEO

Scandal în Piaţa Mihai Viteazul: florarii au fost bruscaţi de agenţii unei firme de pază FOTO / VIDEO
Peste 30 de florari şi florărese, care vând în zona Piaţei Mihai Viteazul, se plâng că angajaţii firmei de pază Scutul Negru i-au bruscat şi le-au distrus florile. Reprezentanţii vânzătorilor s-au dus la Primărie să discute cu Emil Boc.

Florarii şi florăresele în cauză au primit anterior de la Primărie autorizaţie sâ vândă cu ziua, contra sumei de 20 de lei, pe spaţiul public, în zona Pieţei Mihai Viteazul. Aceştia spun că au recurs la această soluţie pentru că nu îşi permit să plătească chiria pe o masă în incinta pieţei, chirie care se ridică la suma de 600 de lei pe lună. Tot aceştia spun că cuantumul chiriei a fost majorat de la 90 de lei, iar actuala sumă-600 de lei- este mult prea mare faţă de banii pe care îi câştigă din vânzarea florilor.

Azi dimineaţă, în jurul orei 6, mai mulţi angajaţi ai firmei de pază Scutul Negru au mers în piaţă şi au încercat să îi evacueze din zonă pe florari, în marea lor majoritate oameni în vârstă, bruscându-i şi distrugându-le florile.

"Soţul meu e bătrân, e bolnav şi de dimineaţă a venit domnul Vlas (n.red. Radu Vlas, administratorul pieţei) cu Scutul Negru şi ne-a ameninţat că ne şpreiază că vindem flori în afara spaţiului. Am primit aprobare de la Primărie, contra sumei de 20 de lei pe zi, să ne putem vindem florile aici, în stradă. Dar ei ( n.red. Scutul Negru) nu ne-au lăsat", a zis Maria, o florăreasă.

Agenţii de la Scutul Negru se află în aceste momente în piaţă, dar nu vor să discute cu presa.

Vom reveni cu amănunte.

Articol de Anca Muresan, Andra Szasz.


Comenteaza