Scandal la biroul unui executor judecătoresc FOTO/VIDEO

Scandal la biroul unui executor judecătoresc FOTO/VIDEO
Biroul executorului judecătoresc Marius Stolnean a fost luat cu asalt de peste 30 de oameni care s-au împotrivit organizării unei licitaţii.

Peste 30 de oameni s-au înghesuit în biroul executorului judecătoresc Marius Stolnean, căruia i-au cerut să oprească licitaţia pentru vânzarea blocului în care locuiesc. Stolnean a demarat executarea silită a dezvoltatorului imobiliar al ansamblului Excelsior din Baciu, Daniel Micle, pentru o datorie de peste 100.000 de euro către un partener de afaceri, Keith John Viner.

Locatarii blocului scos la vântare spun că nu sunt întabulaţi în cartea funciară şi că speranţa lor pentru obţinerea actelor de proprietate se leagă de procedura de insolvenţă care a început recent împotriva lui Micle, fiind primul faliment al unei persoane fizice din România

Cu o zi înainte de organizarea licitaţiei la biroul executorului judecătoresc, cumpărătorii apartamentelor au aflat cu stupoare că procedura de insolvenţă a fost suspendată provizoriu. Important de precizat că în cadrul unei astfel de proceduri, debitorul nu poate fi executat silit, iar averea lui este administrată de un lichidator judiciar. 

La licitaţie s-a prezentat un împuternicit al lui John Viner, Daniel Dumitru Vamoş, care a spus că doreşte să cumpere tot. Micle a ipotecat terenul de sub bloc pe numele cetăţeanului străin în contul unui împrumut acordat de acesta. Valabilitatea documentelor încheiate între Micle şi Viner este pusă la îndoială de cumpărătorii apartamentelor, care s-au contrat cu Vamoş în biroul executorului judecătoresc. Licitaţia a fost o oprită în baza unei decizii de azi a Curţii de Apel, prin care s-a revenit asupra suspendării procedurii insolvenţei. "S-a suspendat executarea silită prin încheierea 639/2011 a Curţii de Apel, pronunţată în această dimineaţă", a spus avocata Dana Revnic, care îi reprezintă pe şapte dintre cei circa 50 de oameni prejudiciaţi de Micle. O parte dintre oameni au aflat că apartamentele în care locuiesc au fost vândute de două ori, iar alţii nu le-au mai văzut finalizate deşi au plătit avansuri de 15000-20.000 de euro.

 

Comenteaza