Scandal la Medicină Legală VIDEO

Scandal la Medicină Legală VIDEO
Scandal la Institutul de Medicină Legală din Cluj. Cinci medici legişti, angajaţi ai instituţiei, îi cer public directorului Marius Vartic să îşi prezinte demisia de onoare. În scrisoarea lor, medicii îl acuză pe Vartic de management defectuos, de comportament abuziv faţă de angajaţi şi de ocuparea fără drept a funcţiei de director. Motivul? La examenul pentru ocuparea funcţiei, Marius Vartic ar fi obţinut nota 2,97, susţin cei cinci legişti.

Motivul incredibil pentru care mai mulți medici legiști cer demisia directorului IML Cluj este un fapt straniu care s-a petrecut în urmă cu câteva luni, când mai multe cadavre au dispărut din frigiderele institutului, apoi, au reapărut, fără ca cineva să vadă ce s-a întâmplat. Cei cinci medici legişti semnatari ai scrisorii solicită Ministerului Sănătăţii un control şi susţin că nu pot să îşi desfăşoare munca în condiţii normale, atâta timp cât la conducerea IML Cluj este Marius Vartic.

CER DEMISIA DIRECTORULUI
SURSA: scrisoare deschisă

"Considerăm că managementul dvs. este defectuos şi dăunător Institutului. Nu ne referim numai la conducerea defectuoasă a compartimentului de prosectură, care a dus la pierderea unor cadavre sau găsirea neaşteptată a altora, ci şi la faptul că o serie de expertize de importanţă majoră nu pot fi efectuate datorită faptului că medicii pishiatrii refuză să participe la efectuare lor. De altfel, aţi fost demis pentru management defectuos în urma controlului efectuat de Ministerul Sănătăţii", se arată în scrisoarea deschisă semnată de cinci medici legişti angajaţi ai IML Cluj. În replică, directorul Marius Vartiv demontează toate acuzaţiile aduse şi spune că unul dintre semnatari este nemulţumit pentru că nu are funcţia de conducere, altul ar fi cercetat pentru dispariţia cadavrelor, iar ceilalţi sunt supuşii primilor doi.

"Păi hai să le cer și eu demisia", spune în replică Vartic. "Ar fi in contra partidă, hai să ne dăm cu toți demisia. Să dovedească că am un management defectuos, printre altele am mai trecut un control al Ministerului SĂnătății în anul acesta, în perioada în care am fost renumit în funcție, nu s-a constatat nici un management defectuos. Repet, este o manipulare".

La începutul acestui an, Ministerul Sănătăţii a efectuat un control la IML Cluj, în urma căruia directorul de atunci, Costel Siserman, acum semnatar al scrisorii deschise, a fost demis din funcţie. Cei cinci medici legişti care cer demisia lui Marius Vartic au refuzat să ofere vreun punct de vedere referitor la motivele pentru care au redactat scrisoarea deschisă.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza