Scandal la Vama Nădlac din cauza noilor reguli de intrare în țară. Zeci de oameni, carantinați din greșeală

Scandal la Vama Nădlac din cauza noilor reguli de intrare în țară. Zeci de oameni, carantinați din greșeală
| Foto: Mediafax

Românii care s-au întors din țări cu risc epidemiologic ridicat au fost luați prin surprindere, la graniță, de noile reguli de intrare în România. Mulți dintre ei nu știau despre ele.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Toate persoanele care vin din țări cu risc epidemiologic ridicat intră în carantină la sosirea în România. Două săptămâni, dacă nu au un test Real Time PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore, sau 10 zile, în cazul în care prezintă un asemenea document la intrarea în țară. Pe lista neagră sunt 67 de țări, dar și Marea Britanie, pentru ultima instituindu-se automat măsura carantinei pentru două săptămâni. 

Noua listă publicată de CNSU cuprinde următoare țări și zone: Portugalia, Israel, Muntenegru, Insulele Turks și Caicos, Andorra, Cehia, Monaco, Spania, San Marino, Slovenia, Gibraltar, Guernsey, Saint Lucia, Croația, Liban, Letonia, Estonia, Statele Unite ale Americii, Slovacia, Emiratele Arabe Unite, Saint Vincent și Grenadine, Marea Britanie, Aruba, Albania, Seychelles, Bahrain, Franța, Sint Maarten, Malta, Suedia, Puerto Rico, Lituania, Luxemburg, Serbia, Panama, Maldive, Irlanda, Brazilia, Olanda, Insulele Falkland, Italia, Eswatini, Belgia, Chile, Peru, Columbia, Elveția, Argentina, Kosovo, Belarus, Kuweit, Austria, Uruguay, Bolivia, Republica Moldova, Botswana, Macedonia de Nord, Cipru, Polonia, French Polynesia, Georgia, Liechtenstein, Malaezia, Germania, Ungaria, Qatar, Africa de Sud.

La Vama Nădlac unii au făcut cale întoarsă când au aflat de noile măsuri. "Sunt nemulțumit, am făcut carantină și în Germania, mai intrăm și aici în carantină 14 zile. Bani nu sunt, ce facem?", spune un bărbat. "Mă întorc înapoi în Germania. Dacă nu, intru în carantină în România", adaugă altul nemulțumit.  

Timpul de așteptare este foarte mare, iar oamenii sunt nemulțumiți. În ultimele opt ore, peste 800 de persoane au fost carantinate iar de la începutul anului, susține directorul DSP, zeci de români au fost carantinați „din greșeală”, potrivit Digi24.

Horia Timiș, directorul DSP Arad, a recunoscut, însă, că au loc și erori, din cauza numărului mic de angajați care trebuie să facă triajul epidemiologic al celor care intră în țară, și, astfel, de la începutul anului „zeci de persoane au fost carantinate din greșeală”. „Noi avem o problemă, nu avem personal. Angajații sunt epuizați, nu mai fac față numărului mare de persoane. Este foarte greu pentru o asistentă medicală să stea la -11 grade, cum a fost aseară, să facă triajul epidemiologic de una singură a sute de oameni”, a mai spus directorul DSP Arad.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza