Scandal monstru la o pizzerie din Huedin. Un polițist a sărit să-l bată pe patron

Scandal monstru la o pizzerie din Huedin. Un polițist a sărit să-l bată pe patron
Unitățile de alimentație publică au program restricționat la Huedin | Foto: Wikipedia

Un agent de poliție din comuna clujeană Poieni este acuzat că ar fi provocat un scandal de proporții în localul La Bucureșteanu. Motivul: patronul nu a vrut să îl servească aproape de ora închiderii.

Gheorghe Matiș, polițist în comuna Poieni, este acuzat că ar fi provocat un scandal de amploare în localul La Bucureșteanu din orașul clujean, conform Info Huedin. Aflat în timpul liber, omul legii ar fi condus băut până la local, iar în interior nu ar fi respectat măsurile anti-Covid, ar fi provocat un scandal și l-ar fi amenințat pe patron cu moartea.

Pentru că nu ar fi fost servit cu alcool, agentul și-ar fi prezentat calitatea de om al legii și l-ar fi amenințat pe proprietar că îi închide afacerea. Potrivit martorilor, scandalul a început în jurul orei 17:00. Angajații se pregăteau de închidere, având în vedere noile restricții ce prevăd că localurile funcționează până la 18:00.

„Am fost martori la ceva șocant. Ne aflam pe terasa deschisă a pizzeriei, când a venit polițistul Ghiță, poreclit Hurdube, cu un băiat din Răchițele înăuntru, după ce s-a închis localul. Au vrut să cumpere bere, dar patronul nu a vrut să-i servească. Le-a zis că a închis și că nu poartă mască, iar Ghiță a sărit în sus și a început să-l înjure pe patron în toate felurile: te omor! A sărit să-l lovească pe bucureșteanul care s-a tot ferit. Polițistul era mort de beat, înjura și urla încontinu fara mască pe față”, spun aceștia.

Potrivit martorilor, șirul amenințărilor ar fi continuat. La fața locului a ajuns și un echipaj de poliție, solicitat prin 112, iar agenții l-ar fi scos cu greu pe colegul lor din localul public. „Ghiță urla că îi închide barul și îl amendează când vrea el, ca e polițist. Toată lumea a plecat repede de pe terasă. Cu greu l-au scos polițaii afară din bar. Ghiță se comportă așa când este beat”.

Reprezentanții localului nu au dorit să comenteze incidentul. „La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost dispuse verificări pe linie internă, la finalizarea cărora se vor dispune măsurile legale care se impun”, precizează reprezentanții instituției. 

Dacă acuzațiile se adeveresc, agentul în cauză poate fi cercetat penal pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, dar și pentru amenințare, dacă patronul localului depune plângere. În situația unei cercetări penale, o eventuală cercetare disciplinară este suspendată până la soluționarea laturii penale.

Nu este primul incident din Cluj în care sunt implicați tocmai oamenii care ar trebui să asigure ordinea în perioada pandemie. Luna trecută, bucătarul clujean Adrian Pop a decedat, în urma unei lovituri la cap, în toiul unei petreceri la Apahida, la care au participat mai mulți polițiști și unde s-ar fi încălcat regulile de protecție împotriva coronavirusului.  

Comenteaza