Scandal pe centură. Lucrările sunt blocate de patru proprietari de terenuri VIDEO

Scandal pe centură. Lucrările sunt blocate de patru proprietari de terenuri VIDEO
Centura de nord a Clujului nu poate fi terminată din cauza a patru proprietari de terenuri, care nu şi-au primit banii cuveniţi de la stat.

Scandal pe centura ocolitoare Bulevardul Muncii - Apahida. Autorităţile anunţă că varianta va fi inaugurată la sfârşitul lunii, după cinci ani de la startul lucrărilor. Cu toate acestea, pe o porţiune, lucrările sunt blocate. Patru proprietari de terenuri din zonă s-au aşezat în faţa utilajelor şi stau zilnic de pază pe terenurile lor, de teamă că muncitorii vor intra cu forţa şi vor turna asfalt noaptea.

"Nu ne-am primit banii pentru expropriere. Avem dosar penal cu ei, noi le-am spus ca să nu intre, pentru că asta reprezintă încălcarea proprietăţii. Au răspuns că ei intră, că e dreptul lor. Aşa că am decis să ne păzim terenurile", a spus Ioan Sălăjan, unul dintre proprietari, pentru Realitatea TV Cluj.

Cei patru proprietari deţin circa 1500 de metri pătraţi în zonă, iar despăgubirile se ridică la peste 200.000 de lei. Centura ocolitoare traversează terenurile lor pe o lungime de 50 de metri. Oamenii sunt nemulţumiţi că Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri le-a promis în repetate rânduri că vor primii banii pentru terenuri, dar sumele nu le-au intrat încă în conturi. Propietarii susţin că au semnat acordul de începere a lucrărilor cu anumite condiţii, între care una era primirea despăgubirilor înainte ca asfaltul să ajungă pe terenurile lor.

Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri nu e de găsit pentru a oferi mai multe detalii despre situaţia de la centura ocolitoare, deşi Realitatea TV Cluj a încercat să obţină o poziţie a conducerii.

Valoarea lucrărilor la centura Bulevardul Muncii - Apahida au fost estimate la peste 30 de milioane de lei.

 

Comenteaza