Video Scandalul de la Colectiv explodează! Denunț penal pentru Raed Arafat și șefii IGSU

Scandalul de la Colectiv explodează! Denunț penal pentru Raed Arafat și șefii IGSU

Denunțul penal a fost formulat de grupul civic Reset pe numele șefului DSU, Raed Arafat, și a șefilor IGSU, Orlando Șchiopu și Mihai Guță, după apariția imaginilor ținute ascunse timp de patru ani de la tragedia de la Colectiv.

Reprezentanţii Grupului Civic Reset au anunţat, vineri, că, după apariția în presă a noilor imagini cu primele minute ale intervenţiei în cazul Colectiv, au decis să formuleze un denunţ împotriva conducerii IGSU şi a lui Raed Arafat, pentru tăinuire.

"Grupul civic Reset a formulat un denunț împotriva conducerii IGSU: Raed Arafat, Orlando Șchiopu și Mihai Guță pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal.

Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus. Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a „salvatorilor”, iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Totodată, constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund. Suntem singuri și ne avem doar pe noi ! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re)construi țara în care vrem să trăim", a precizat reprezentanții Reset în mesajul postat pe Facebook.

Potrivit articolului 275 alin.1 din Codul Penal „Sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

Jurnaliştii de la Libertatea au publicat un film de aproximativ 20 de minute, despre care spun că a fost făcut de un subofițer al ISU București Ilfov, ajuns cu primul echipaj de intervenție la fața locului, în seara de 30 octombrie 2015. Imaginile, care au fost ținute ascunse timp de patru ani, au fost văzute de un grup câțiva ofiţeri superiori de la IGSU şi nu au fost date nici Corpului de control al Guvernului Cioloş, dar nici procurorilor care realizau ancheta în dosarul tragediei de la "Colectiv". 

Comenteaza