Scandalul dejecţiilor de la Tarniţa. Instituţiile statului au tăbărât pe poluatori

Scandalul dejecţiilor de la Tarniţa. Instituţiile statului au tăbărât pe poluatori
ZIUA de CLUJ a reuşit să determine instituţiile statului să ia poziţie faţă de cei care poluează lacul din care beau apă clujenii.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a reacţionat în urma seriei de articole referitoare la poluarea lacului Tarniţa, publicate în ZIUA de CLUJ. Vuşcan a solicitat instituţiilor responsabile să verifice sursele de poluare de la Tarniţa, dar şi de la Someşul Cald.

"Comisia care urmează să întreprindă acţiunile de verificare este formată din reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Regional Cluj şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa şi va fi însoţită în teren de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, S.C. Companiei de Apă „Someş" S.A. şi ai S.C. Hidroelectrica S.A. - Sucursala Hidrocentrale Cluj. De asemenea, la acţiunile de control vor participa şi primarii unităţilor administrativ-teritoriale pe raza cărora se află lacurile de acumulare Tarniţa şi Someşul Cald", scrie în comunicatul primit la redacţie.

ZIUA de CLUJ relata la începutul săptămânii că un proprietar îşi deversează dejecţiile direct în lac. Tarniţa este principala sursă de alimentare cu apă potabilă a municipiilor Cluj-Napoca, Dej, Gherla, a comunelor Floreşti şi Gilău, dar şi a altor câteva zeci de localităţi din judeţ. Este vorba despre o persoană numită Titus Iunian, care a recunoscut în final că poluează. Acesta a ţinut însă să sublinieze că şi alţi vecini fac acelaşi lucru.

Citeşte: Nesimţire maximă. Un şmecher din Tarniţa şi-a făcut conductă de deversare a dejecţiilor în lacul din care beau apă clujenii

 

Comenteaza