Scenă demnă de "Moartea domnului Lăzărescu": pacient cu traumatism cranian sever, plimbat între spitale

Scenă demnă de
Se întâmplă chiar în zilele noastre: un pacient cu traumatism cranio-cerebral deschis este ignorat în repetate rânduri de către medicii care, în loc să-i ofere îngrijirile necesare, îl pasează ca pe o bucată de carne de la unul la altul, respectiv de la un spital al altul.

Scena ce pare a fi desprinsă direct din scenariul filmului "Moartea domnului Lăzărescu" a fost semnalată de către o cititoare a publicaţiei TurdaNews, care a relatat modul deplorabil în care sunt trataţi unii pacienţi, la Turda.

Potrivit scrisorii trimise de aceasta, un pacient de 56 de ani, care s-a prezentat, în dimineaţa zilei de marţi, la Spitalul Municipal Turda, la Urgenţe,  cu un traumatism cranio-cerebral deschis, având o rană adâncă la obraz, a fost cusut şi pansat, după care a fost trimis acasă, deşi încă îi mai curgea sânge.

"I-au dat o anestezie locală, l-au cusut, i-au spus că e normal să îi mai curgă sânge, iar apoi l-au trimis acasă. Se ştia că pacientul suferă de hepatita C şi de ciroză hepatică, având probleme serioase cu coagularea sângelui", a relatat cititoarea.

Din cauza faptului că sângerarea nu a încetat, în după-masa aceleiaşi zile s-a întors la spital, însă medicii au refuzat să intervină, susţinând că, şi-au făcut treaba. Abia la insistenţele femeii şi sub ameninţarea că va face publică întâmplarea, au acceptat să-l panseze şi să-i facă un tratament anti-coagulare.

A doua zi, pacientul a revenit pentru pansat, iar medicul chirurg i-a spus să revină şi în ziua următoare, însă, când a venit din nou la spital, au aflat că nu i s epoate face nimic, deoarece instrumentele ar fi duse la sterilizat.

"În această dimineaţă, în jurul orei 9, s-a prezentat din nou pentru a i se schimba pansamentul, dar nu era nimeni la Policlinică, aşa că s-a dus din nou la serviciul Urgenţă. Nici acolo nu s-a rezolvat nimic, iar mai apoi a fost abordat de dr. Rusu care i-a spus "să se intereseze de program că nici la Biserică nu se merge când vrei" şi să revină peste câteva ore să îi schimbe bandajul... Lucru care, să fim serioşi, cât durează? 5 minute? 10 minute? Acum este acasă, cu bandajul plin de sânge, deoarece nu i-a fost schimbat de 3 zile (de miercuri dimineaţă, iar astăzi e vineri), şi cu pericol de infecţie, deoarece persoanele în cauză au fost prea ocupate cu băutul cafelei", a precizat cititoarea TurdaNews.

Comenteaza