Update Video Scene incredibile în Cluj-Napoca: Un polițist se luptă să rețină un agresor, în timp ce colega lui folosește spray lacrimogen la întâmplare

Scene incredibile în Cluj-Napoca: Un polițist se luptă să rețină un agresor, în timp ce colega lui folosește spray lacrimogen la întâmplare
| Foto: Facebook / Info Trafic Cluj-Napoca

Un incident incredibil a avut loc în Cluj-Napoca, unde un polițist a încercat să rețină un bărbat. Un martor a filmat întreaga scenă și a postat imaginile pe internet, care au stârnit o dezbatere aprinsă în mediul online cu privire la modul de acțiune al polițiștilor implicați.

Doi polițiști clujeni ar fi încercat să rețină un bărbat bănuit că ar fi agresat niște copii, conform unui martor.

Incidentul s-a petrecut în fața unui grup de trecători șocați, care au asistat la încercarea polițiștilor de a interveni. Bărbatul agresor ar fi continuat să lovească unul dintre copii chiar și în prezența autorităților. Polițistul încerca să-l imobilizeze pe bărbat, dar a întâmpinat dificultăți, în timp ce colega sa părea să folosească spray lacrimogen în mod inadecvat.

"Siguranță și încredere. Bărbatul a bătut niște copii de 15 ani pe care nu îi cunoștea, iar trecătorii au oprit o mașină de poliție. De față cu Poliția, bărbatul a lovit din nou unul dintre copii iar urmările au fost prezentate în clip", a spus martorul care a filmat întreaga scenă.

Reacțiile martorilor și ale celor care au urmărit clipul online au fost critice la adresa acțiunilor polițistei. Unii au pus la îndoială calificările sale, menționând că aceasta părea neîncrezătoare în utilizarea spray-ului lacrimogen. Comentatorii au subliniat și nevoia unei instruiri mai bune pentru polițiști, precum și necesitatea de a actualiza legislația pentru a oferi un sprijin mai mare lucrătorilor din cadrul Poliției Naționale.

 

Iată câteva dintre comentariile oamenilor: 

  • "Asemenea polițistă nu are ce căuta în sistem, colegul ei încearcă să-l imobilizeze ea dă cu spray. Nu-i Pronto de mobilier";
  • "Oare polițista din filmare are ceva calificare sau numai de dat cu spray-ul?";
  • "Asemenea polițiști, vai mama lor, nu sunt în stare să imobilizeze un recalcitrant .. să se lase de meserie nu e de ei". 

Poliția din Cluj-Napoca nu a făcut încă o declarație oficială cu privire la incident și modul în care polițiștii au intervenit.

Vom reveni cu mai multe informații despre acest subiect și cu punctul de vedere al Poliției Cluj-Napoca.

UPDATEPotrivit polițiștilor, bărbatul agresiv a fost reținut și internată la o unitate medicală de specialitate.

"La data de 8 mai, în jurul orei 13.20, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul că, pe Calea Mănăștur din municipiu, un bărbat se manifestă agresiv față de pietoni. La loculul menționat în sesizare a fost dirijat un echipaj de poliție, fiind identificată persoana în cauză, care a devenit recalcitrantă la vederea echipajului, având un comportament agresiv.

În acest sens, s-a procedat la imobilizarea bărbatului, ulterior acesta fiind transportat la secția de poliție pentru luarea măsurilor legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar persoana în cauză a fost internată la o unitate medicală de specialitate", a declarat IPJ Cluj pentru ZIUA de CLUJ.

Comenteaza