Video Schi la Cluj, pe ultima sută. La Mărișel a nins și se schiază. Buscat, închisă de vânt

Schi la Cluj, pe ultima sută. La Mărișel a nins și se schiază. Buscat, închisă de vânt
Schi la Cluj. La Mărișel a nins și se schiază. Buscat, închisă de vânt
Schi la Cluj. La Mărișel a nins și se schiază. Buscat, închisă de vânt
Schi la Cluj. La Mărișel a nins și se schiază. Buscat, închisă de vânt
Schi la Cluj. La Mărișel a nins și se schiază. Buscat, închisă de vânt

Administratorii Mărișel Ski & Snowboard Resort (MSSR) au decis să prelungească sezonul sporturilor de iarnă deoarece există condiții bune de schiat. În schimb, la Buscat schiatul era oprit din cauza vântului.

Aceștia au anunțat că au introdus sistemul cu cartele și au redus prețurile cu 20%. Pentru 10 urcări un adult plătește acum între 25 și 70 de lei, iar un copil, între 25 și 40 de lei, în timp ce abonamentul pe toată ziua costă 160 de lei pentru adulți și 130 de lei pentru copii.

Totuși, prețurile nu sunt pe placul tuturor schiorilor, care fac comparație cu cele practicate la Straja (în Hunedoara), Șureanu (în Alba) și critică starea drumurilor de acces. “La prețurile astea mergem pe Băișoara... 100 euro pe zi cu familia. Enorm”, spune un schior.

La Mărișel există trei pârtii de schi și snowboard cu grade diferite de dificultate, o instalație telescaun de 4 persoane, două instalații teleschi, zăpada artificială, instalație nocturnă, parcare amenajată și iluminată, de 500 de locuri.

"Recomandare pentru drum: ruta Cluj - Dângău Mare - Mărișel, ruta Cluj - Huedin - Beliș. Pe aceste două rute drumul este mai bun, deoarece pe cel pe la Tarnița sunt foarte multe gropi!", avertizează reprezentanții MSSR.

Administratorii de la Buscat Băișoara au anunțat că nu se putea schia. “Stațiune momentan închisă, vreme nefavorabilă! Din păcate, vântul azi nu ne lasă să ne bucurăm de zăpada de pe pârtie. Dacă se oprește vântul, vă anunțăm, dacă nu, ne vedem mâine”, au precizat aceștia.

Complexul este situat la 54 de km de Cluj-Napoca şi la 2,5 km de Băișoara. Telescaunul deservește trei pârtii, cu diferite grade de dificultate, pe 3 km. Pârtiile sunt menţinute cu ajutorul unui sistem de producere a zăpezii artificiale alcătuit din patru tunuri și au 1.300 m (ușoară), 900 m (medie) și 800 m (dificilă).

 

 

 

Comenteaza