Schior rănit grav pe Buscat. Se caută vinovatul

Schior rănit grav pe Buscat. Se caută vinovatul
| Foto: Facebook/Buscat Resort - Baisoara

Un schior este căutat pe rețelele de socializare după ce ar fi accidentat grav o persoană, joi, pe pârtia Buscat din Băișoara și nu s-ar fi oprit să-l ajute pe cel lovit. 

Accidentul ar fi avut loc joi, 2 ianuarie, la prânz, pe pârtia albastră. Bărbatul care a fost accidentat a fost preluat cu o ambulanță SMURD. Pentru că persoana vinovată ar fi fugit de la locul accidentului, administratorii pârtiei Buscat cer ajutor în identificarea acesteia.

"Rugăminte către toți schiorii prezenți în data de 02.01.2020. Între orele 13-14, pe pârtia albastră a avut loc un accident. O persoană a fost lovită din spate de către un alt schior. Victima a fost rănită grav, rămânând pe pârtie în grija unui copil, până la sosirea salvamontului.
Vinovatul a fugit de la locul accidentului, fără să se implice în ajutarea rănitului.
Cine are filmări/poze cu vinovatul, vă rugăm să le trimită lui Sergiu Stânciu, fratele victimei, tel:0744967442, pentru a-l putea identifica pe acesta și a putea ajuta victima. Mulțumim", este mesajul postat de cei de la Buscat Resort – Baisoara.

După apelul lansat de cei de la pârtiile Buscat, au apărut și reacții. Oamenii spun că ar trebui instituite reguli pe pârtii și montate camere de supraveghere.

"Pe langa camerele video care nu ar trebui sa lipseasca, ar trebui sa fie un personal care sa ii scoata de pe pârtie pe cei care nu schiaza corespunzător. Insa atata vreme cat nu exista o lege care sa ii oblige pe cei cu partile sa se ocupe de buna desfasurare facandu-i rersponsabili daca se intampla ceva din cauza unui schior care face slalom printre oameni, probabil ca nimic nu se va schimba din pacate. Totusi v -ati gandit pe viitor (viitorul apropiat) cum veti face? Ce masuri veti lua? Intreb fiindca schiez si eu acolo" / "Nu avem cultura si habar de ceea ce inseamna sa respectam minimul de reguli necesare pe munte/ski asta este clar dar totusi ar trebui sa luati masuri ca cei care utilizeaza partiile de ski pe post de bulevarde si fara echipament de iarna sa fie indepartati" / "Nu a fost singurul accident, un tip cu placa a luat in plin un copil de max 5 ani ce schia cu parintii, daca nu erau atatia turisti sigur ii batea placa de cap.NU mai schiati in blugi si geci de piele ca nu i club, e un sport, purtati CASCA in loc de caciuli de firma", sunt unele dintre comentariile postate pe Facebook.

Comenteaza