Schizofrenia, invocată în apărarea interlopului Gore

Schizofrenia, invocată în apărarea interlopului Gore
Marius David, alias Gore, ar fi avut o criză de schizofrenie atunci când l-a înjunghiat, în august 2011, pe brancardierul de la Unitatea de Primire Urgenţe.

Acesta este unul dintre scenariile apărării în cazul apelului făcut de Gore (foto) la sentinţa Tribunalului Cluj, care l-a condamnat pe interlop la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat.

O altă variantă, prezentată de avocata Monica Dairatani Curţii de Apel Cluj la termenul de ieri, a fost că Gore ar fi săvârşit agresiunea sub influenţa etnobotanicelor. Apărătoarea lui Gore a subliniat în faţa magistraţilor că acesta s-a dus cu o seară înainte de incident la Secţia 6 Poliţie, la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, dar şi la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), acuzând o stare de sănătate alterată. "Este o dovadă, la fila 123 din dosar, că inculpatul i-a predat unui agent de poliţie, în seara de dinaintea incidentului, un plic ce conţinea o substanţă. Trebuie să aflăm ce a discutat cu agentul respectiv", a spus avocata, care doreşte să demonstreze instanţei că Gore nu a avut intenţia de a-l ucide pe brancardierul de la UPU, ci agresiunea a fost consecinţa unei stări psihice anormale.

Totodată, Monica Dairatani a arătat că în martie 2011, înainte cu trei luni de agresarea brancardierului Augustin Câmpean, Gore şi-a tăiat gâtul în plină stradă. "Atunci i s-a stabilit diagnosticul de schizofrenie. Are crize de schizofrenie şi nu mai ştie ce face", a arătat avocata. Cu toate că Dairatani a cerut instanţei un supliment la expertiza psihiatrică făcută în urma dispoziţiei Tribunalului Cluj, susţinând că aceasta nu a fost completă, judecătorii Curţii de Apel Cluj au refuzat solicitarea. "Testele pentru schizofrenie sunt mai complexe, iar acestea nu s-au făcut în expertiză", a spus Dairatani. Menţionăm că potrivit expertizei care a fost ataşată la dosar, Gore are discernământ. Singura cerere în probaţiune a avocatei, acceptată de Curtea de Apel Cluj, a fost audierea a doi martori la următorul termen, stabilit pentru data de 4 iulie.

Etichete
Comenteaza