Foto Elevii de la școala „Liviu Rebreanu” au făcut turul orașului și al Europei și s-au întâlnit cu emblemele sportului Clujean

„Școala Altfel” a fost un real succes pentru elevii de la „Liviu Rebreanu”. Copiii s-au întâlnit cu modelele sportului clujean și au vizitat mai multe locuri din România, și din alte țări europene.

La Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Cluj-Napoca, Săptămâna Altfel a avut loc în perioada 24-28 aprilie 2023, perioadă în care elevii au participat la ateliere, proiecte comunitare și de voluntariat, cercuri de lectură, mese rotunde/dezbateri, vizite de studii, excursii tematice, parteneriate, activități sportive și schimburi de experiență, au transmis reprezentanții instițuției de învățământ din municipiu.

Elevii de la școala „Liviu Rebreanu” au făcut turul Europei

Elevii de la școala „Liviu Rebreanu” au făcut turul orașului și al Europei și s-au întâlnit cu emblemele sportului Clujean

Dintre activitățile la care au participat elevii amintim vizitele la facultățile din Cluj-Napoca. Aceștia au trecut pe la UTCN – Facultatea de Construcții și la USMAV. Copiii au vizitat și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, unde angajații le-au arătat ce se întâmplă în cazul unei intevenții de urgență. Cei mici au vizitat și compania Bosch cu ocazia „Zilelor porților deschise”.

Elevii au mai trecut și pe la cabinetul de Optometrie Gama Optic, la Fabrica de globuri, la Fabrica de încălțăminte Class Shoe. De asemenea au vizitat și cele două biblioteci din municipiul Cluj-Napoca: BJC (Biblioteca Județeană „Octavian Goga”) și BCU (Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga").

Totodată, elevii Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” au călătorit în mai multe destinații precum Bucovina, Jibou, Grădina Zmeilor și la Fetindia la Coșul cu lavandă, la Sâncraiu, la Cetatea Bologa și la Ciucea, precum și pe trasee mai îndepărtate spre Târgu-Jiu, Băile Herculane, Drobeta-Turnu-Severin, Sarmisegetusa Ulpia Triana. Cei mici au ajuns și în Europa la Viena, Veneția, Padova și Verona. Au mai participat și la atelierele de făcut lumânări, ciocolată, torturi și brioșe, și gătit cu aparatul Thermonix și au admirat demonstrații de magie etc.

Elevii de la școala „Liviu Rebreanu” au făcut turul orașului și al Europei și s-au întâlnit cu emblemele sportului Clujean

Elevii au fost fascinați de trecut, artă și frumos, colindând numeroase muzee , cel al Artei Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, cel al Mitropoliei Clujului, de Istorie a Transilvaniei, de Artă din Cluj-Napoca, Muzeul Regiunii Porților de Fier, biserici și mănăstiri: Biserica Unitariană Moldovenești, Mănăstirea Tismana etc.

Elevii de la Școala Liviu Rebreanu, inspirați de sportivii de la „U”

Nu au lipsit nici activitățile sportive. În cadrul Programului Național „Școala Altfel”, o parte din elevii școlii au avut ocazia de a întâlni modele ale sportului clujean. Reperezentanții cluburilor, ACS U EVOLUTION - Fotbal și Echipa de baschet U-BT Cluj-Napoca au răspuns invitației școlii. Astfel au răspuns prezent invitației noastre pentru a face mișcare și pentru a împărtăși din experiența lor de jucători profesioniști, reperezentanți ai cluburilor, ACS U EVOLUTION fotbal, „Un performer nu este definit de un rezultat, un meci sau un gol. A fi performer este o stare de spirit, un mod de a te comporta în societate, de a fi cea mai bună versiune a ta zi de zi."

Elevii de la școala „Liviu Rebreanu” au făcut turul orașului și al Europei și s-au întâlnit cu emblemele sportului Clujean

Din partea clubului ACS U EVOLUTION - Fotbal l-am avut alături pe dl. Octavian Abrudan fost jucător de fotbal profesionist, iar din partea Echipei de baschet U-BT, l-am avut alături de noi pe dl. antrenor Popa Sergiu și emblema clubului sportiv U-BT Baschet, Nandor Kuti, jucător profesionist de baschet.

Comenteaza