Scorpions, live pe Cluj Arena. VIDEO DE LA ATERIZAREA TRUPEI

Scorpions, live pe Cluj Arena. VIDEO DE LA ATERIZAREA TRUPEI
40.000 de spectatori vor asista sâmbătă seara la primul concert de pe noul stadion. Mii de oameni trudesc pentru buna desfăşurare a evenimentului.

Clujul se pregăteşte de marele eveniment de pe Cluj Arena cu o desfăşurare de forţe fără precedent. ZIUA de CLUJ vă prezintă toate detaliile despre felul în care se poate ajunge la stadion, despre parcare, intrare, forţe de ordine, servicii de urgenţă şi ultimele detalii din culise.

Traficul va fi restricţionat în Cluj-Napoca de la ora 12:00 în zona stadionului. Vor fi filtre pentru spectatori în zona Aleea Stadion, în zona din jur pentru ca dincolo de aceste filtre să aibă acces cei cu bilet de intrare şi pentru scăderea presiunii pe porţile de acces. După prezentarea biletului la filtre, spectatorii vor veni până în faţa scărilor de acces şi vor fi controlaţi să nu intre cu obiecte interzise. Începând cu străzile Paris, Moţilor şi Plopilor vor fi echipaje de poliţie care vor dirija participanţii la trafic.

Cei care vin dinspre Oradea vor avea la dispoziţie locuri de parcare la Polus Center. Alte asemenea locuri mai sunt la parkingul de la primărie şi pe platoul de la Sala Sporturilor "Horia Demian". În parcarea de 300 de locuri a stadionului pot intra doar cei cu bilete la VIP. Pe terenul de fotbal vor fi poliţişti îmbrăcaţi în civil pentru supravegherea ordinii. Cei care vor să vină cu maşina sunt sfătuiţi să ajungă din timp la eveniment, să caute loc de parcare, să nu îşi abandoneze maşinile la întâmplare şi să respecte interdicţiile.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunţat vineri că va restricţiona traficul rutier cu ocazia manifestărilor de pe stadionul Cluj Arena din zilele de sâmbătă, 8 octombrie, respectiv duminică, 9 octombrie. Astfel, în cele două zile, începând cu ora 12:00, traficul rutier va fi închis pe Splaiul Independenţei, între strada Uzinei Electrice şi strada George Coşbuc, strada George Coşbuc, între strada Cardinal Iuliu Hossu şi Splaiul Independenţei, strada Deva, strada Uzinei Electrice, Aleea Stadionului, strada George Coşbuc dinspre Calea Moţilor. "Circulaţia va redeschisă atât sâmbătă, cât şi duminică după ora 23:00", au precizat oficialii municipalităţii clujene.

Pe lângă filtrele poliţiei vor fi organizate controale la scările de acces. "Vom afişa bannere în locuri vizibile cu regulile de conduită care se aplică la 99% din evenimentele de gen. Peste gazon este aşezat un material plastic special, pentru ca iarba să poată respira. După ce materialul se ridică şi gazonul este udat, va arăta la fel ca înainte", a precizat Minel Stoica, organizatorul evenimentului din partea firmei Fun Time Production. Montarea lui durează 18 ore şi evacuarea sa după concerte ţine 10-12 ore.

Cupola scenei pe care vor cânta vedetele rock măsoară 30 de metri deschidere şi o înălţime de 16 metri. Este cea mai mare scenă din România, cea pe care au avut loc toate concertele de la Cerbul de Aur şi de la Zone Arena. Această din urmă locaţie a găzduit recitalurile unor "titani" ca Ozzy Osbourne, Aerosmith, Cranberries, Roxette sau Gary Moore. "Dacă se întâmplă ceva cu gazonul, ne asumăm consecinţele, bineînţeles", a precizat organizatorul clujean Florin Danciu. Potrivit acestuia, evenimentele din acest weekend de la Cluj Arena aduc în contul autorităţilor locale 100.000 de euro din taxe şi impozite.

Vor fi prezente pe stadion două autospeciale de intervenţie, patru ambulanţe şi opt echipaje medicale formate din medici specialişti în medicina de urgenţă, asistenţi şi paramedici. Securitatea va fi asigurată de 150 de poliţişti, 120 de voluntari, 150 de stewarzi. "Pentru desfăşurarea în condiţii de maximă securitate a concertelor inaugurale Scorpions şi Smokie care vor avea loc pe stadionul Cluj Arena, aproximativ 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Cluj vor asigura măsurile de ordine publică în zonă", se arată într-un comunicat de presă semnat de Mariana Tecar, purtătorul de cuvânt a instituţiei. Jandarmii vor fi prezenţi atât pe traseele pe care vor veni spectatorii, cât şi în zona desfăşurării concertelor, "pentru evitarea producerii oricăror fapte de natură antisocială".

Publicul este sfătuit de oficialii jandarmilor "să respecte precizările organelor de ordine, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi a celor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice". "În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112", a spus reprezentantul jandarmilor.

Pentru posesorii de bilete la zona VIP organizatorii pregătesc mâncăruri din porc, pui, vită şi fructe de mare, precum şi vegetariene. "Avem preparate din bucătăria românească şi internaţională", a explicat Gheorghe Nica, directorul general al firmei de catering care va aduce produsele la stadion. "Vom avea multe salate: Cesar, hawaiiană, Capricio, cu fructe de mare, tartine cu somon, ficat cu portocale, rulade de pui cu conopidă şi multe altele. Pregătim, de asemenea, gustări calde şi reci. Vor fi pe masă, printre altele, creveţi paneraţi cu susan, muşchi de vită cu sos de capere, mignon de vită cu sos de piper roşu, muşchi de porc cu sos de fructe de pădure. Vom avea multe fructe de sezon, dar puţine dulciuri. Băuturile în zona VIP vor fi în special cocktailuri", a dezvăluit Nica.

Ursus îi aşteaptă pe spectatori cu câteva sute de butoaie de bere, atât blondă, cât şi neagră. Vor mai fi puse la vânzare băuturi răcoritoare, băuturi calde şi energizante. Publicul va avea la dispoziţie produse de patiserie, chipsuri sau popcorn. Pentru achiziţionarea băuturilor şi a mâncării vor exista standuri unde se vor vinde jetoane. Acestea costă 5 lei, dar se vor putea rupe în două jetoane de câte 2,5 lei. Cu aceste jetoane, spectatorii vor merge la chioşcurile cu mâncare şi băutură. Vor exista şi standuri de unde se pot cumpăra ţigări. Standurile cu mâncare, atât pentru public, cât şi pentru VIP, vor fi deschise în cele două zile începând cu ora 16.00.

Toate cele 40.000 de bilete puse în vânzare de organizatori la concertul Scorpions erau vândute ieri, la orele prânzului. La Golden Circle biletele s-au vândut cu 100 de lei, în tribune, cu 75 de lei, iar pe gazon, cu 50 de lei. Pentru recitalul Smokie erau achiziţionate 15.000 de bilete.

 

Iată imagini filmate la aterizarea trupei germane la Cluj.

 

Comenteaza