Scriitorii români ajung pe geamurile autobuzelor clujene. Proiect inedit de promovare a lecturii

Scriitorii români ajung pe geamurile autobuzelor clujene. Proiect inedit de promovare a lecturii
Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, sărbătorită pe data de 15 ianuarie, Primăria Cluj-Napoca şi Federaţia SHARE lansează un proiect inedit de promovare a lecturii. Mai precis, autobuzele vor fi înfrumuseţate cu citate ale unor autori români.

Iniţiativa, parte a proiectului de anvergură Cluj Capitală Europeană a Tineretului (CET) 2015, presupune amplasarea unor autocolante cu fragmente din lucrările unor scriitori clasici şi contemporani pe geamurile autobuzelor de pe toate liniile.

"Scopul acţiuni este să informeze publicul tânăr şi nu numai despre scriitorii români. Mesajul este de a încuraja actul de cultură, de a-i încuraja pe tineri să nu se oprească la tehnologia avansată de azi, ci să se aplece spre carte. Sunt adeptul mesajului "Fără carte, nu ai parte!", a declarat primarul Emil Boc.

Citatele vor fi din Mihai Eminescu, Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, Ion Agârbiceanu, Ion Luca Caragiale şi Nicolae Steinhardt. În ceea ce priveşte autorii contemporani, au fost selectaţi poetul clujean Ion Mureşan şi Petru Poantă, decedat în toamna lui 2013.

În primă fază, ele vor sta lipite timp de 30 de zile, începând din 15 ianuarie, iar dacă clujenii vor aprecia gestul, această perioadă va fi extinsă. Citatele vor fi scrise în română şi într-una din cele cinci limbi oficiale ale CET 2015.

În acest an, Ziua Culturii Naţionale marchează 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Comenteaza