News alert Video SCURGERI GPL la o stație de carburanți din Cluj-Napoca! Intervin pompierii

SCURGERI GPL la o stație de carburanți din Cluj-Napoca! Intervin pompierii
| Foto: ISU Cluj

Episodul de la Crevedia, la un pas să se repete la Cluj-Napoca. În dimineaţa de vineri, 3 noiembrie, pompierii clujeni au fost solicitaţi să intervină la o stație de carburanți de pe strada Sobarilor unde au fost raportate scurgeri de GPL. 

"Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca desfășoară în aceste momente acțiuni specifice de prevenire și stingere a incendiilor la o stație de carburanți de pe strada Sobarilor. Apelul de urgență a venit la ora 7:24, anunțând scurgeri GPL, astfel că s-au deplasat de urgență la fața locului două autospeciale cu apă și spumă.

Pentru remedierea situației intervine personalul specializat din cadrul operatorului economic. Echipajele se află încă la fața locului pentru a monitoriza situația și a preveni orice pericol", a transmis IPJ Cluj. 

Intervenţia a avut loc după ce s-au raportat scurgeri de GPL. "Pompierii au intervenit imediat la fața locului. Situația este în afara oricărui pericol", a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj. 

Amintim că Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a sancționat în ultimele două luni mai multe stații GPL/benzinării din județ cu amenzi de 67.000 de lei deoarece deţin echipamente neautorizate împotriva exploziei. Amenzile au fost aplicate pentru "lipsa autorizației INSITU (lipsa de verificare a documentației instalației tehnice privind prevenirea exploziilor).

Au fost sistate trei locuri de muncă pentru lipsa autorizației INSEMEX (autorizație împotriva exploziei), iar două echipamente de muncă, care pot prezenta pericol de explozie, au fost sistate pentru lipsa autorizației”, a mai transmis ITM Cluj.

CITEŞTE ŞI: Stații GPL/benzinării din Cluj cu echipamente neautorizate împotriva exploziei. ITM-ul a dat amenzi de 67.000 lei

Comenteaza